MDM софтуерът помага на ИТ отделите да управляват мобилните устройства

...
MDM софтуерът помага на ИТ отделите да управляват мобилните устройства
Коментари Харесай


MDM софтуерът помага на ИТ отделите да уп


MDM софтуерът оказва помощ на ИТ отделите да ръководят мобилните устройства на чиновниците
(снимка: CC0 Public Domain)

Разходите за програмен продукт и услуги за ръководство на мобилните устройства в фирмите (Mobile Device Management, MDM) възлизат на 5,5 милиарда $ през 2021 година Очаква се през идващите години размерът на този пазар да нараства с съвсем 30% годишно и да доближи 20,4 милиарда $ до 2026 година

MDM системите разрешават на ИТ отделите на фирмите да ръководят мобилни устройства, употребени от чиновници, прецизират създателите на отчета от. Тук става въпрос освен за смарт телефони, само че и за таблети, преносими компютри и друго съоръжение, употребявано за работни цели.

Съвременните MDM решения вземат решение няколко казуса. С тяхна помощ бизнесът пази всички „ точки за достъп ” до корпоративната информация и търси вероятни закани. Служителите на фирмите получават достъп до разнообразни корпоративни услуги, от е-поща и месинджъри до корпоративни системи (ERP, CRM, логистика и др.). MDM управляват тези системи и потреблението на данните от разстояние.
още по темата
Също по този начин благодарение на MDM фирмите могат да провеждат отдалечена поддръжка на консуматори – да им оказват помощ с настройките на устройството, с инсталиране и актуализиране на приложенията.

Най-висок напредък на пазара на MDM ще реализира сегментът на услугите, които играят все по-важна роля в корпоративната среда, отбелязва Markets and Markets. Основните снабдители на MDM оферират два типа услуги: професионални услуги (системна интеграция, съвещания и поддръжка) и услуги за ръководство.

Според прогнозата на анализаторите, лъвският дял от продажбите на MDM системи ще се падне на огромния бизнес, вследствие на все по-масовото разпространяване на мобилни устройства в фирмите и възходящото значение на мобилните приложения като дейно средство за взаимоотношение сред организациите, техните клиенти и чиновници.

Разходите за MDM решения, употребявани за ръководство на iOS устройства в фирмите, ще преобладават. Apple предлага няколко вградени инструмента в своята операционна система за отбрана и елементарно актуализиране на устройства. Моделът за сигурност на iOS разрешава инсталиране единствено на приложения, които са тествани от Apple.

Анализаторите показват следните компании като най-големи производители на MDM системи: Гугъл, Cisco, Microsoft, IBM, Citrix, SAP, Mobileiron, VMware, Kaspersky Lab, Broadcom, Matrix42 и ManageEngine.

Според откриватели на, световният пазар на MDM системи ще пораства с 28,2% годишно, достигайки 32,45 милиарда $ през 2028 година против 4,42 милиарда $ през 2020 г.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР