McDonald`s Corporation има 38 000 ресторанта, разположени в повече от

...
McDonald`s Corporation има 38 000 ресторанта, разположени в повече от
Коментари Харесай

Искаш да си собственик на франчайз на McDonald's? Ето колко струва и колко всъщност може да спечелиш

McDonald`s Corporation има 38 000 ресторанта, ситуирани допълнително от 100 страни, като 93% от тях са франчайз интервенции. С други думи, доста бизнесмени са избрали да изкарват прехраната си под сянката на вездесъщите златни арки.

McDonald`s е мощна марка, като доста магазини печелят над 2 милиона $ от продажби годишно. В резултат на това притежаването на франчайз може да бъде печелившо както за притежателя, по този начин и за McDonald`s, когато се ръководи вярно.

Първоначални разноски

Размерът на инвестицията на франчайзополучателя зависи от това дали той купува действителен франчайз (повечето нови франчайзополучатели поемат по този път) или стартират с местонахождение от нулата, написа.

" Вкусно и точка ": McDonald`s напусна и Беларус

Под същото наименование работят и обектите за бързо хранене в Русия

McDonald`s е неповторим с това, че има 45% от земята, върху която се намират заведенията за хранене му, и 70% от постройките. Останалата част отдава чартърен и всички франчайзополучатели заплащат наем на McDonald`s на избрана месечна сума или % от приходите.
 Снимка 617863
Източник:

Закупуване на действителен франчайз

Разходите за закупуване на действителен франчайз се основават на рентабилността на местоположението, потребностите от възобновяване и размера на продажбите. Накратко, цените на франчайза варират и могат да надвишават 1 милион $. Някои съществуващи франчайзи излизат на пазара вследствие на неприятно показване. За тези интервенции цената включва плануваните маркетингови разноски на McDonald " s, с цел да вдъхне живот на местоположението.

В допълнение към другите разноски, всички евентуални франчайзополучатели на McDonald`s би трябвало да разполагат с $500 000 свободни персонални запаси.

Степента на конкуренция в дадена област, в това число други франчайзи на McDonald " s и конкурентни заведения за хранене, също играе роля в цената на действителен франчайз. McDonald " s изисква бъдещите купувачи да имат 25% от покупната цена на действителен франчайз в свободни пари.

McDonald`s не предлага варианти за финансиране или заеми. Компанията има съглашения за финансиране с няколко национални финансови институции.
 Снимка 617862
Източник:

Купувачите могат да вземат назаем останалите пари или 75% от покупната цена от кредитни институции. Новият притежател би трябвало да изплати дълга в продължение на седем години.

Други разноски за придобиване на действителен франчайз включват:
Еднократна такса за франчайз от $45 000, платена на McDonald`s; Месечен наем на база предишно платена сума; Разходи за ремоделиране въз основа на нуждите; Отворен инвентар: $10 000 до $39 000; Различни начални разноски: $46,500 до $58,195; Разходи за пътешестване и живот по време на пътешестване: $3,000 до $37,100; Допълнителни средства за три месеца: $80 000 до $355 000.
И тук идва разумният въпрос: " Колко печели притежател на франчайз на McDonald`s на година? "
 McDonald's затваря офисите си в Съединени американски щати и редуцира чиновници
McDonald`s затваря офисите си в Съединени американски щати и редуцира чиновници

Поредната огромна компания, изпаднала в усложнение

Според Glassdoor, притежател на франчайз на McDonald`s печели сред $92 000 и $171 000 годишно, като междинната стойност е $123 043.

Важно е да споменем, че McDonald`s резервира към 82% от приходите, генерирани от франчайзополучателите, в съпоставяне със единствено към 16% от приходите от локациите, ръководени от компанията.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР