McDonald's заяви, че ще напусне руския пазар и започна процес

...
McDonald's заяви, че ще напусне руския пазар и започна процес
Коментари Харесай

McDonald`s и Renault напускат Русия

McDonald's съобщи, че ще напусне съветския пазар и стартира развой за продажба на бизнеса си в страната след 30 години работа на заведенията за хранене си там.

През март веригата за бързо хранене съобщи, че краткотрайно затваря към 850 ресторанта в Русия в отговор на нашествието на страната в Украйна.

" Хуманитарната рецесия, породена от войната в Украйна, и ускоряващата се непредсказуема оперативна среда накараха McDonald's да заключи, че продължаването на собствеността върху бизнеса в Русия към този момент не е надеждно, нито е в сходство с полезностите на McDonald's,” се споделя в известие на компанията, представено от Би Би Си.

Като част от решението на McDonald's да напусне, компанията " преследва продажбата на цялото си портфолио от заведения за хранене на McDonald's " в Русия на локален покупател, се споделя в него.

Ресторантите на McDonald's в Украйна остават затворени, до момента в който компанията продължава да изплаща цялостни заплати на чиновниците си в страната.

И Renault се изтегля от Русия

И френският авто производител Renault съобщи, че продава мажоритарния си дял в съветския авто производител Автоваз, в съглашение, което ще му коства към 2,2 милиарда евро (1,8 милиарда английски лири).

Участието на Renault от близо 70% в Автоваз ще бъде продадено на Руския централен институт за проучване и развиване на колите и моторите, наименуван Nami. Сделката включва шестгодишна алтернатива за назад изкупуване на каузи. Останалите акции в " Автоваз " държи " Ростех ".

А нейните 100% акции в Renault Russia ще отидат в град Москва, оповестиха от компанията.

Москва съобщи, че съветските активи на компанията към този момент са станали държавна благосъстоятелност.

" Днес взехме мъчно, само че належащо решение и вършим виновен избор по отношение на нашите 45 000 чиновници в Русия “, сподели основният изпълнителен шеф Лука де Мео.

През март автомобилният производител съобщи, че стопира работата в завода си в Москва.

Сделката е ставала допустима след утвърждение от страна на съветската Федерална антимонополна работа. От " Рено " прецизират, че са си запазили алтернатива в бъдеще още веднъж да изкупят акциите.

Московският цех на " Рено " ще се върне към производството на именития модел " Москвич ", написа в персоналния си блог кметът на града Сергей Собянин, представен от ТАСС.

По думите му главен софтуерен сътрудник за възраждането на автомобилния цех " Москвич " ще стане " Камаз ". Отначало ще се създават общоприети коли, а в бъдещеще се премине и към електрически автомобили.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР