McAfee Stinger не се нуждае от инсталиране и сканира по

...
McAfee Stinger не се нуждае от инсталиране и сканира по
Коментари Харесай


McAfee Stinger не се нуждае от инсталиран


McAfee Stinger не се нуждае от инсталиране и сканира по поръчка от потребителя
(екранна фотография: McAfee Stinger)

McAfee Stinger е гратис и портативно приложение, което служи за разкриване и унищожаване на инфектирани файлове от компютъра. С канира твърдия диск при поискване и открива вируси, руткити, троянски коне, червеи и други закани.

Тъй като приложението няма включен инсталационен пакет, можете да съхраните изпълнимия файл на всички места на твърдия диск и да стартирате инструмента неотложно. Налична е също опция за запис на McAfee Stinger на портативен притежател, с цел да сканирате всеки недоверчив компютър, без да инсталирате нищо на него.

Имайте поради, че устройството за предпазване не би трябвало да е единствено за четене, защото приложението автоматизирано основава някои файлове, когато работи – да вземем за пример, лог файлове със статистически данни за всяко сканиране.

Важен аспект, който си коства да се вземе поради, е, че за разлика от множеството приложения с инсталатори, McAfee Stinger не трансформира настройките на систематичния указател на Windows.

Графичният интерфейс е подсъзнателен и комфортен, във тип на елементарен, добре проведен прозорец. По подразбиране приложението преглежда единствено систематични области, за които е известно, че нормално крият вируси – това програмни файлове и директорията на Windows. Въпреки това, можете да персонализирате сканирането и да намалите продължителността му, като изберете ръчно устройство или папка.

McAfee Stinger разрешава избор на местата за сканиране
(екранна фотография: McAfee Stinger)

По време на сканирането можете да видите настоящо проверявания файл, времето за сканиране и общия брой сканирани файлове, както и откритите и изчистени закани. Всички подозрителни файлове се слагат в карантина, където можете да решите дали да ги запазите или премахнете.

Подробности за логовете можете да разгледате в обособени файлове. Налични са варианти за смяна на местоположението по дифолт на карантината и включване на всички сканирани файлове в логовете.

McAfee Stinger употребява умерено количество RAM и малко процесорни запаси по време на сканирането, което може да отнеме друго време според от размера. Имайте поради, че програмата не обезпечава отбрана в действително време против злоумишлен програмен продукт, а сканира по поискване, тъй че въпреки всичко би трябвало да инсталирате пълностоен антивирус, с цел да държите компютъра си в сигурност.

Даунлоуд:
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР