Мазнините от умрели прасета, пилета и говеда вече се използват

...
Мазнините от умрели прасета, пилета и говеда вече се използват
Коментари Харесай

С енергия от 8000 прасета летим от Париж и Ню Йорк

Мазнините от умрели свине, пилета и говеда към този момент се употребяват за произвеждане на по-екологично самолетно гориво. Има обаче предизвестия, че този метод в действителност може да се окаже по-вреден за планетата.

Базираната в Брюксел неправителствена организация за чист превоз " Транспорт и околна среда " сигнализира за това в нов отчет.

Тъй като самолетните компании са подложени на напън да понижат въглеродните си излъчвания, които нормално се дължат на изгарянето на керосин от изкопаеми горива в моторите на самолетите, те търсят различни източници на гориво. И тъй като животинската лой се преглежда като боклук - непряк артикул от индустриалното произвеждане на месо, авиационното гориво, създадено от нея, се смята за гориво с по-нисък въглероден отпечатък. Очаква се търсенето на гориво от този източник да се утрои до 2030 година, което ще се дължи главно на самолетните компании.

Проблемът е, че тази животинска лой се употребява в доста други браншове, като да вземем за пример в производството на храна за домашни любимци, сапун и козметика.

" Наличността на скотски мазнини е лимитирана. Да убием просто повече животни не е алтернатива ", показват от Transport & Environment.

Според техните калкулации, с цел да
Всичко за Вашата сватба
се употребява напълно гориво за трансатлантически полет сред Париж и Ню Йорк, са нужни 8800 мъртви свине в двете направления, показва “Евронюз “. Вече има забележителен напън върху доставките на скотски мазнини, защото използването им в горивата е повишена четиридесет пъти от 2006 година насам.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА
Последвай Новини 24/7 в Facebook Последвай Новини 24/7 в Google News
PromoMall.bg