Майсторът на парадни кукли от Великобритания Андрю Ким ще покаже

...
Майсторът на парадни кукли от Великобритания Андрю Ким ще покаже
Коментари Харесай

Кореец майстори 4-метрови кукли

Майсторът на парадни кукли от Англия Андрю Ким ще покаже на пловдивчани изкуството си и занаята си в изработването им. Уъркшопът на британеца от корейски генезис ще продължи 10 дни в артпространството СКЛАД. С него ще работят още 13 образни актьори. Ким се счита за огромен актьор и експерт по организирането на огромни паради и шествия с кукли. Някои от неговите кукли доближават четири метра височина. Точно такива чудовища ще забележим на пловдивския Айляк церемониал, който ще се организира на 4 май.

След сполучливото първо издание на парада в края на предходната година уредниците плануват да включат още стотици участници от читалищата, спортни клубове и организации в града. Всички сами би трябвало да изработят своите кукли за парада през май. Така градът малко замязва и на Рио де Жанейро, където по същия метод се създават костюмите и фигурите за карнавала през януари.

Кой е Андрю Ким

Той е роден в Корея, само че е отгледан и е получил своето обучение в Съединени американски щати. Започнал е своята кариера в световноизвестния In the Heart of the Beast Puppet and Mask Theatre, Минесота, Съединени американски щати, и е работил с паметните Bread and Puppet Theatre в San Francisco Mime Troupe. Живее и работи в Англия. Води уъркшопи и майсторки класове в целия свят.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР