Маймуни, заразени с новия коронавирус, отговорен за пандемията COVID-19, са

...
Маймуни, заразени с новия коронавирус, отговорен за пандемията COVID-19, са
Коментари Харесай

Маймуни, заразени с коронавируса имат краткосрочен имунитет

Маймуни, инфектирани с новия ковид , виновен за пандемията COVID-19, са били предпазени от реинфекция до 28 дни по-късно, демонстрира китайско изследване, оповестено в списание Science.

Докато маймуните са показали първичен имунитет, към момента не е ясно какъв брой дълго ще продължи този имунитет при хората - ще е належащо да се изчакат месеци или даже години, с цел да се знае дали милионите инфектирани при започване на пандемията са предпазени от наново заразяване, настояват китайските учени.
 

— Daily Monitor (@DailyMonitor)

Изследователите от Пекинския медицински лицей направиха опит с макаци - постоянно употребявани при медицински опити поради приликите им с хората, с цел да открият дали имат кратковременен имунитет към вируса.
 

— Global News Headlines (@HeadlinesGlobal)

Шест маймуни са били инфектирани с доза от вируса SARS-CoV-2 . Те са развили леки до умерени признаци и им е лишило към две седмици, с цел да се възстановят изцяло.

Двадесет и осем дни след първата зараза четири от шестте маймуни са получили още една доза вирус, само че този път, макар късото повишение на температурата, те не са посочили признаци на наново заразяване, пишат създателите на проучването.

Чрез взимане на чести проби откривателите откриват, че пикът на провалите от вируса е доближат три дни след заразяването на маймуните.
Маймуните демонстрираха по-силен имунен отговор след първата зараза, произвеждайки повече обезвреждащи антитела, които може би са ги предпазили от краткосрочна реинфекция, пишат учените.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР