Майкрософт предлага серия от уроци и седмични курсове в помощ

...
Майкрософт предлага серия от уроци и седмични курсове в помощ
Коментари Харесай

STEM обучението подготвя децата за бъдещето

Майкрософт предлага серия от уроци и седмични курсове в помощ на учителите

65% от децата, които пристъпват през днешния ден прага на учебното заведение, ще имат специалности, които към този миг не съществуват, настояват специалистите от Световния стопански конгрес. Четвъртата индустриална гражданска война наложи нови правила в света, в който живеем, и просветителните системи повече от всеки път имат потребност от смяна, в случай че желаят да приготвят настоящето потомство за бъдещето. Промяна, която значи нов метод на образование, подобаващ на условията на времето и на заобикалящата ни среда. Учениците и студентите не се нуждаят единствено от теоретични познания, а от придобиване на умения и метод на мислене, които ще им оказват помощ да се трансфорат в изобретатели и бизнесмени, да осъществят нови хрумвания и да основават нововъведения. Образованието в региона на науката, технологиите, инженерните специалности и математиката или по-известно като STEM (от англ. – Science,Technology, Engineering and Mathematics) към този момент не е просто плюс, а действителна нужда за модерното учебно заведение.

Защо STEM?

Недостигът на фрагменти в региона на STEM занапред ще се усеща. До 2025 година се чака да бъдат основани 97 милиона нови работни позиции, които ще са плод на разделянето на работата сред хората, машините и логаритмите, демонстрират данните на Световния стопански конгрес. Професиите, при които към този момент се следи по-високо търсене, са: анализатори и учени в региона на данните и специалисти в региона на изкуствения разсъдък, машинното самообразование и роботиката.

STEM в учебно заведение

Плюсовете на използването на STEM са безспорни и са извънредно свързани с метода при образованието и достъпа до технологии и нововъведения.

●      На първо място, запознаването на децата със STEM в ранните години на тяхното образование възпламенява любознанието им към околния свят, биологията, химията, физиката, математиката, информатиката и технологиите. Научните обстоятелства се показват по един допустим за децата метод, а те могат, посредством практиката и упражненията, непосредствено да си отговорят на въпросите, които задават.

●      Обучението по STEM е планово насочено, което дава опция на учениците по-добре да усвоят материала, в сравнение с единствено при теоретичното образование, да създадат връзка с околния свят и да приложат добитите теоретични познания.

●      Децата се учат да боравят с технологиите. Днешното потомство е родено в света на технологиите и те са тяхно всекидневие. Но, настрани от обичайните игри, които играят и клиповете и филмчетата, които гледат, посредством STEM те откриват и други приложения на технологиите и схващат, че науката може да бъде не по-малко забавна и занимателна.
 Иноватори от бъдещето: Как софтуерна компания оказва помощ на българското обучение (ВИДЕО) Иноватори от бъдещето: Как софтуерна компания оказва помощ на българското обучение (ВИДЕО)
В международен мащаб е потвърдено, че икономическият напредък на една страна е директно подвластен от качеството на образованието, нововъведенията и инте...

●      STEM развива умения, които ще бъдат от извънредно значение и изгода за бъдещата работна мощ. Децата се научават да бъдат изобретателни, да опитват и да поемат риск – водещите характерности на всеки иноватор и бизнесмен.

●      Чрез образованието по STEM децата схващат какво е екипна работа. Те се научават да разискват, да обменят хрумвания, да вземат решение дружно проблеми и да основават презентации. Способността за работа в екип ще бъде едно от най-търсените качества при бъдещите експерти, считат специалистите.

Дигитални принадлежности

Дигиталните принадлежности, включени в процеса на образование, оказват помощ на учениците да подобрят резултатите си и да развият позитивно отношение към STEM, демонстрира наскоро осъществено изследване на Мюнхенския университет „ Лудвиг и Максимилиан “ и Техническия университет - Мюнхен. С цел да подкрепи учителите по време на образованието в региона на STEM, Майкрософт създава обучителни модули на забавни и известни тематики. Децата се учат по какъв начин да създадат анемометър от чаша за еднократна приложимост, лъжица и други предмети, които използваме в всекидневието си и с него да пресмятат скоростта на вятъра; основават сеизмограф, с чиято помощ пресъздават информация за трусове и разучават модерните способи за понижаване на щетите; посредством цифрови и физически модели на акулите схващат какво е 3D координатна система; основават акумулатори от лимони, кабели и светодиоди и други Курсовете са в развой на акомодация на български език, след което ще бъдат качени на уеб страницата и от новата образователна година учителите ще могат интензивно да се възползват от тях. Междувременно Майкрософт възнамерява да провежда ежеседмични образования за учители, с които цели да им помогне при подготовката на STEM уроците и цялостния развой на образование.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР