Майката на Маги Халваджиян прибира по 12 хиляди евро пенсия

...
Майката на Маги Халваджиян прибира по 12 хиляди евро пенсия
Коментари Харесай

Майката на Маги Халваджиян прибира 12 хилядо евро пенсия

Майката на Маги Халваджиян прибира по 12 хиляди евро пенсия на месец в Италия , където живее от години, разбра HotArena .

Бившата балерина Юлия живеела пищно и рядко се прибирала при синовете си в България, а за последно беше видяна в публиката на „ Като две капки вода “ в един от предходните сезони на шоуто.

Именно тя открехнала сина си за формàта, който жънел изключителни триумфи на Ботуша . Тя му подсказала да се позаинтересува, да вземе правата и да го осъществя в България, откакто останала очарована от италианския му еквивалент. Маги я послушал и не криел, че част от триумфа на имитаторското предаване дължал точно на нея. 74-годишната Юлия била извънредно горда с триумфите на синовете си, които ужасно ѝ липсвали. Виждала ги най-вече през лятото, когато цялата фамилия ходели на отмора в имението си в Италия и тя се присъединявала към тях.  

Майката на Халваджиян отпътува за Апенините по Татово време дружно с първия си брачен партньор и татко на братята Халваджиян, който бил куклен артист. На Ботуша стартира да преподава типичен съветски балет и върти три школи по едно и също време, с цел да изхранва децата си. Съдбата обаче ѝ нанася ужасяващ удар, откакто при започване на 90-те ненадейно от инфаркт умира мъжът ѝ, който преди малко е получил работа като състезателен коментатор в една от най-известните тамошни малките екрани - РАИ.

Бащата на Магърдич издъхва в ръцете му по време на аматьорски футболен мач , а шокът от неочакваната му загуба Маги и по-малкият му брат Джуди не съумяват да превъзмогнат с години. Майка им по-бързо се възвръща след трагичния житейски поврат и през 1995 година подписва втори брак със състоятелен италианец , който тогава е финансов шеф на огромна компания за гранитогрес. До пенсионирането си обаче тя не стопира да работи и с помощта на високите осигуровки, които си внасяла години наред, в последна сметка италианците ѝ присъдили колосалната пенсия от 12 бона.

„ 12 000 евро са 12 000 евро на всички места в Европа. Така че майка ми не я мисля. Но тя е работила 40 години, има българска трудова брошура, внасяла си е всичко, а пенсията ѝ тук е 160 лв.. А е получавала положителни пари преди време. Тя и татко ми са работили в шоубизнеса към бюро „ Естрада “ при соца. Ако междинната заплата по Бай-Тошово време беше 120 лв., те са изкарвали по 300-500 лв., внасяли са осигуровки върху тези пари. Защо взема 160 лв. пенсия сега? И по какъв начин ще живее, в случай че се прибере в България? “, гневи се синът ѝ Маги, предават от Ретро.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР