Майкъл О`Нийл подаде оставка като мениджър на националния отбор на

...
Майкъл О`Нийл подаде оставка като мениджър на националния отбор на
Коментари Харесай

Майкъл О'Нийл подаде оставка като мениджър на Северна Ирландия

Майкъл О`Нийл подаде оставка като управител на националния тим на Северна Ирландия, откакто осем години беше отпред на отбора. Причината е неналичието на действителен календар на ФИФА поради върлуващата пандемия, породена от ковид, заяви Ирландската футболна асоциация през днешния ден.
 Стилиян Петров оказал помощ на Агбонлахор да пребори ковид
Стилиян Петров оказал помощ на Агбонлахор да пребори ковид

Българинът е снабдявал своя другар по време на заболяването

О`Нийл, който към този момент е отпред на Стоук Сити от британската лига Чемпиъншип, трябваше да води отбора на Северна Ирландия на баражите за Евро 2020 против Босна и Херцеговина на 26 март.

Заради пандемията плейофите за последните четири места за Европейското към момента не са се разиграли, а и самото състезание е преместено. Натрупването на календара и целта на УЕФА да изиграе на първо време националните шампионати избутва баражите от Лигата на Нациите за момента за неустановени дати.

" В момента е най-хубавото време да подам оставка, сподели 50-годишният О`Нийл. Първо обмислих деликатно тази стъпка, а след това в елементи дискутирах обстановката с хората от Ирландската ФА и дружно считаме, че най-подходящият миг да се махна е тъкмо в този момент. Наистина бях запленен от опцията да повеждам Северна Ирландия в баражите и да спечелим място на Европейското. В тази обстановка не мога да очаквам толкоз ".

Майкъл О`Нийл пое тима през 2011 година и съумя да ги класира на Европейското във Франция пет годин по-късно, което беше и най-сериозното достижение на отбора след присъединяване на Мондиал 86 в Мексико. Хората на О`Нийл даже прескочиха групата след победа против Украйна и стигнаха до осминафинал, където бяха отстранени от съседите си от Уелс.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР