Майкъл Дъглас отрече твърдение за сексуален тормоз преди то дори да

Майкъл Дъглас отрече твърдение за сексуален тормоз преди то дори да ...

Майкъл Дъглас коментира непубликувано обвинение в сексуален тормоз срещу него.


Майкъл Дъглас отрече твърдение за сексуален тормоз преди то дори да стане публично достояние. Холивудската звезда заяви, че е почувствал необходимостта да разкрие ситуацията и да сподели своите притеснения преди публикуването на историята в медиите.

Той каза, че бивша служителка го обвинява в сексуален тормоз. а историята е от преди повече от 30 години. Адвокатът му се е свързал с него през декември, като му казал, че медия планира да разкаже историята на въпросната служителка.

Жената твърди, че след като я е уволнил, дълго време не е успяла да си намери работа. Тя разказала, че Дъглас е използвал неподходящ език пред нея и говорил на приятелите си по телефона мръснишни по неин адрес.

„Това е изключително болезнено и е пълна лъжа и измислица. Няма нищо истинско в думите на тази жена“, коментира Дъглас, описвайки ситуацията като „кошмарна“.

„Гордея се с репутацията си в този бизнес, да не споменавам дългата история на баща ми. Нямам скрити тайни. Искрено учуден съм защо, след 32 години, се случва нещо подобно“, казва Дъглас.

Той добавя, че имал избор да изчака историята да излезе и да се опита да се защити или да сподели с обществеността всичко, включително мислите и притесненията си.

Според американски медии жената е писател, но все още не разкриват името ѝ. 

„Смятам, че тази ситуация е създадена с цел да нарани някого или някой да се възползва от скандала, за да може да напише глава за мен в книгата си“, каза актьорът и добави, че срещу него няма никакви доказателства.

„Подкрепям движението #Metoo с цялото си сърце. Но подобно нечестно поведение може да бъде стъпка назад за организацията“, смята Дъглас.

„Да бъдеш обвиняван, без шанс да се защитиш в съда, да не разполагаш дори с информацията пред теб, за да можеш да се бориш или да се защитиш, да нямаш подходящ процес, никакъв шанс да видиш доказателствата на своя обвинител, е много тъжно. Чувствам се наранен и обиден и се чудя дали хората осъзнават, че когато правят нещо подобно, биха могли да наранят много повече един човек", добави той.

Съпругата на Дъглас Катрин Зита-Джоунс и баща му Кърк Дъглас присъстваха на церемонията по връчването на наградите „Златен глобус“, но самият актьор не присъстваше.

Източник: offnews.bg