Майка на 7-годишно дете сигнализира в РЗИ, Медицински надзор и

...
Майка на 7-годишно дете сигнализира в РЗИ, Медицински надзор и
Коментари Харесай

Млъкни, бе, лигльо, ти жена няма да си намериш: Майка на 7-годишно дете се жалва от отношението на медици във Враца

Майка на 7-годишно дете алармира в РЗИ, " Медицински контрол " и Врачанската многопрофилна болница с изказванието, че детето ѝ е жертва на нападателно държание от страна на медицинския личен състав в болничното заведение във Враца. 

Случаят е от началото на март. На 3 март майката Катя Каменова постъпила със сина си във врачанската болница. От едно поделение е преведена в друго, където се случва нещо, което я смущава. Сигнализира институциите и чака отговор 20 дни.

„ Синът ми постъпи в поделение „ Уши, нос, гърло “ с възпалено ухо и парацентеза. Беше належащо да остане под лекарско наблюдаване и да бъде на антибиотична, венозна терапия. След като ни одобриха, сестрата ни повика, с цел да му слагат абокат и да му вземат кръв за проучвания.

Отидохме в манипулцинната, сестрата пристегна ръката на детето и му сподели да стяга юмручето, с цел да се очертае вената. Погледна ръката и излезе. След малко се върна и ни сподели да отидем в отделението по педиатрия.

Там в манипулцационната имаше три медицински лица. Казаха ми да слага детето на бебешката софа, където да легне. Той легна, само че защото кушетката не отговаряше на растежа, краката му стърчаха във въздуха. Помолиха санитарката да му ги хване, а на мен ми споделиха да изляза, тъй като имало заповед на шефа, с която се не разрешава престоят на родители по време на такива операции ", описа Катя Каменова.

" Детето беше умерено и излязох. Затвориха вратата, а след няколко секунди чух по какъв начин то изрева и вик „ Млъкни, бе! “. Веднага влязох вътре. Една жена беше хванала едната му ръка, друга – другата, трета държеше краката му, а четвърта - главата му. Една здравна сестра го бодеше и се опитваше да му постави абоката.

Сестрата стискаше ръката му, с цел да се очертае вената и от самото начало се викаше „ Млъкни, бе, глезльо! Стига сте ни правили на маймуни! “. А на мен ми споделяше да напусна. Казваха на детето „ Ти жена няма да си намериш, доста си разглезен ". Възмутиха ме мощните викове, държание и държане към сина ми, което едно здравно лице не трябва да си разрешава. Тонът беше извънредно недодялан и възмутим. Опит за намиране на вена с лента не беше юридически, а само със притискане с ръка ", разяснява още майката.

" На идващия ден, когато отидохме за обзор, споделих възмущението си пред лекар Бисер Тодоров. Той се обърна и ме попита „ А вие за какво бяхте вътре? “ ", добави още тя пред bTV.

От РЗИ Враца споделят, че е действано в полза на здравето на детето. В тяхно мнение се показва, че то е било доста неспокойно, а съгласно медицинските лица е буйствало и ритало.

Майката отхвърля тези изказвания и споделя, че синът ѝ не за първи път е бил в болница и не за първи път му се слага абокат, десетки път е вземано от него кръв за проучвания.

„ Настоявам за съответни административни санкции за грубите реакции към едно дете “, споделя Катя Каменова.

Директорът на болничното заведение отхвърли коментар, защото сега тече инспекция, само че до РЗИ тя е написала, че дейностите на медицинския личен състав са съобразени с нормативната база и са в интерес със здравето на детето.

 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР