Майчин дом организира безплатни консултации за пациенти по повод Европейската

...
Майчин дом организира безплатни консултации за пациенти по повод Европейската
Коментари Харесай

Майчин дом организира безплатни консултации в борба с рака на маточната шийка

" Майчин дом " провежда безвъзмездни съвещания за пациенти във връзка Европейската седмица за битка с рака на маточната шийка. Прегледите ще се организират сред 29 януари и 2 февруари. Консултациите ще се правят единствено с авансово записан час.

Ракът на маточната шийка е съществено обществено значимо злокачествено заболяване. В България заболяваемостта и смъртността са доста високи.
доцент доктор Иван Костов, изпълнителен шеф на " Майчин дом ": " За страдание, броят на диагностицираните дами е релативно огромен, на фона на европейската популация. Годишно в България умират към 370-380 дами от рак на шийката на матката, т.е. всеки ден умира почти по една жена.
В " Майчин дом " се намира единствената по рода си в България лаборатория за проучване и определяне на разнообразни болести, измежду които е и човешки папиломa вирус. Новото съоръжение дава отговор на международните стандарти и разрешава точно осъществяване на проучванията с акуратност до 100% и без опция за неточност, тъй като всички процеси се правят от машина.

доцент доктор Иван Костов, изпълнителен шеф на " Майчин дом ": " В началото на 2018 година " Майчин дом " се снабди с една революционно нова машина. Тя открива ранни промени в шийката на матката на жена, чрез облъчване на шийката с поляризирана светлина, прави се един спектрален разбор на тъканите на шийката на матката, като компютър изследва и споделя дали има промени на тези тъкани в посока преканцероза, предрак и рак, и дали даже има възможност в идващите две години под въздействието на този вирус да настъпят такива промени.
Ранното диагностициране на рака на шийката на матката е определящо за по-нататъшното лекуване.

доцент доктор Иван Костов, изпълнителен шеф на " Майчин дом ": Всяка жена, която води сексуален живот, е редно един път годишно да се среща със своя гинеколог за обзор, като това включва наложително цитонамазка, при нужда колпоскопия, а все по-популярни стават и проучванията за вирусоносителство на онкогенни варианти от човешки папиломa вирус.
Освен постоянни профилактични прегледи, доцент Костов поучава полово дейните както дами, по този начин и мъже, да употребяват защитни ограничения. Безплатните прегледи в " Майчин дом " ще се правят единствено с авансово записан час с позвъняване сред 13 и 15 ч на телефон 02 172 200.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР