Мая Манолова поиска служебните министри на земеделието Христо Бозуков и

...
Мая Манолова поиска служебните министри на земеделието Христо Бозуков и
Коментари Харесай

Манолова поиска двама от министрите да проверят фермата за норки на Градус

Мая Манолова изиска служебните министри на земеделието Христо Бозуков и на опазването на здравето Стойчо Кацаров да ревизират фермата за норки на компания " Градус ", за която беше подаден сигнал до Комисията по проверката в последното й съвещание.

В България има една плантация за норки със 129 000 животни в нея. Тя е в нарушаване на разпоредбите, защото в съответните нормативни актове не е посочено да е разрешено развъждането на американски норки. Миналата година, с помощта на неправителствените организации, беше открито загробването на хиляди норки, не по открития ред, а в изоставена мина в старозагорско, уточни Манолова пред двамата министри.
 Една плантация за норки у нас - следващ митинг желае да я затваря
Една плантация за норки у нас - следващ митинг желае да я затваря

Сред протестиращите - Мая Маналова, Арман Бабикян, Борислав Сандов

Комисията по проверка е изпратила до министерствата сигнала на земеделските производители Светослав Илчовски и Павел Стоименов за рекет и " чадър " от властта от страна на притежателя на фермата за норки. Настоявам тези сигнали да бъдат тествани от вас, обърна се тя към служебния министър на земеделието и добави да се ревизира и фермата за норки и при потвърдена неправомерност, да бъде затворена. Пред служебния здравен министър тя напомни, че втората група за имунизиране в България са работещите във ферми за норки.

Тя акцентира, че съгласно данни на Организация на обединените нации за 2018 година износът на България на скъпи кожи от норки е на стойност 11,3 млн. $, а компанията е заявила доход от 3000 лв.. Тоест, страната нищо не печели от развъждането на американски норки. Гражданите, които живеят наоколо до фермата се оплакват от миризмите, както и от това, че норките убиват животните им, бягат от фермата и се развъждат неконтролирано, като нарушават биоравновесието, тъй като не са локален тип, заключи сигналите Манолова.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР