Мая Манолова от коалиция Изправи се! Мутри вън! заяви по

...
Мая Манолова от коалиция Изправи се! Мутри вън! заяви по
Коментари Харесай

Енергията на ИСМВ да се използва като мост, поиска Радев

Мая Манолова от коалиция " Изправи се! Мутри вън! " съобщи по време на консултациите при президента за сформиране на държавно управление, че е редно да се очертае кръга на отговорностите на парламентарната група. Ние няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ, тъй като хората дадоха избор за смяна, акцентира тя.

Коалицията би подкрепила кабинет с партиите на митинга. Те имат цялостно съгласие за дълбока правосъдна промяна, изборните правила и ясна поддръжка за българския бизнес, стопанска система, отбрана на уязвимите групи, поддръжка на пенсионерите и проверка на ръководството на Борисов.

Третият мандат е едва евентуално да бъде ориентиран към обединението, поради обстоятелството, че разполагат с 14 народни представители. Третият мандат също е опция за взаимоотношение на партиите на митинга. " Ваша е отговорността, господин президент, на кого ще връчите третия мандат ", посочи Манолова.

Коалицията мобилизирала своя запас и още в първите дни на 45 Народно събрание внесли 11 законодателни акта, които са в синхрон с упованията на хората. Нашето очакване и старания като законодатели ще бъдат ориентирани към законодателство на смяната посредством основаване на болшинство на смяната, изясни Манолова. Затова от обединението биха подкрепили кабинет на смяната.

В 4 съществени направления са ориентирани целите пред коалицията- умелото ръководство на рецесията с нов имунизационен проект и с поддържане и обезпечаване на здравната система, упования за незабавна икономическа поддръжка за бизнеса и семействата, упованието на хората да имат устойчиво парламентарно болшинство за правосъдна промяна и демократичните промени и съставяне на постоянен кабинет, който да застане зад жителите, с което да върне доверието в институциите. 60% от българите заявяват упованието за устойчиво държавно управление, регистрира Манолова.

Президентът Румен Радев съобщи, че наличието на обединението е извънредно значимо, тъй като в тяхно лице една огромна част от хората, търсещи обществена отбрана и правдивост, намерили свето посланичество в Народното събрание. Вашият глас, мнение и експертиза са значими, тъй като страната е изправена пред редица провокации, които диктуват намиране на решение за бързо, устойчиво и дейно държавно управление, акцентира Радев.

По думите му обединението вляла в Народното събрание нова сила и Радев се надява, че тази сила ще се трансформира във воля за политическа смяна. Държавният глава е задължен на консултациите да сложи всички въпроси и да изчерпа всички хипотези, тъй като ситуацията е доста комплицирана и доста динамична. За това Радев желае да чуе упованията на обединението и по какъв начин виждат те виждат ролята си в търсенето на консенсус, ефикасни механизми и обединяване към водещи цели като стабилността на България и по какъв начин обединението може да построи мостовете сред политическите партии и обединения към най-важната виновна задача - час по-скоро основаване на държавно управление.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР