Мая Манолова настоя депутатските възнаграждения да бъдат намалени от близо

...
Мая Манолова настоя депутатските възнаграждения да бъдат намалени от близо
Коментари Харесай

Мая Манолова предлага депутатските заплати да станат 1400 лева

Мая Манолова настоя депутатските хонорари да бъдат понижени от близо 7 000 на 1400 лв.. Това от обединението „ Изправи се! Мутри, вън! оповестиха на брифинг в Народното събрание, че внасят план на решение, с което желаят заплатата на народните представители да бъдат понижени на от три на една междинна работна заплата в размер на 1400 лв..
„ В изискванията на здравна, обществена и икономическа рецесия, когато хората мизерстват, когато бизнесът е на колене и когато дребните компании банкрутират и не получат помощ от страната, не следва народните представители да получават заплата от по няколко хиляди лв. “, даде да се разбере Манолова.
По думите ѝ това ще бъде знак към хората, че депутатите, които те са излъчили в Народното събрание, се преценяват с тежката обстановка, в която се намират жителите. С това решение обединението предлага да бъдат и министрите, министър-председателят, вицепремиерите, шефовете на организации и лицата, които заемат висши държавни длъжности. „ Ние предлагаме спестените средства от заплати да бъдат ориентирани към МТСП и да бъдат употребявани за даване на персонални асистенти за хората с увреждания “, акцентира Манолова.
„ Не е почтено, не е заслужено и не е морално, до момента в който хората с увреждания изнемогват и нямат персонални асистенти, в това време лицата, които са назначени да работят за хората, да получата заплата от хиляди левове “, посочи тя.
Бившият омбудсман се надява законотворците да поддържат предлагането на обединението, което важи до края на тази година, считано от полагането на депутатската клетва. При приемането на новия устав на Народното събрание ще настояваме това да стане текст от самия устав. „ Освен едната междинна работна заплата да получават депутатите през целия мандат на това Народно заседание, ние ще настояваме и за идващото Народно заседание, до момента в който се одобри обособен финансов проект “, безапелационна бе Манолова.
Тя подсети, че по други оферти на обединението по тази причина депутатите да се откажат от служебна кола, отстъпки на самолетни билети, транспортни разноски и безвъзмездни билети не било признато.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР