Мая Манолова беше приета на среща в земеделското министерство от

...
Мая Манолова беше приета на среща в земеделското министерство от
Коментари Харесай

Манолова на среща със служебния земеделски министър, иска разследване на корупцията и политическия чадър в сектора

Мая Манолова беше призната на среща в земеделското министерство от служебния министър проф. Христо Бозуков. Тя изиска следствие на разкритията в парламентарната Комисия по проверка направени от предприемачите Светослав Илчовски, Павел Стоименов, като и притежателя на компания " Градус " Иван Ангелов.

Едно от настояванията е. Ангелов и Борисов се чували един път на 15-20 дни. Търсил го за подпомагане по " ветеринарни въпроси " и за експорт за Ирак през Турция, когато имал проблеми, разкри той в Народното събрание. Ангелов отхвърли да отговори на въпроса по какъв начин се е срещнал с Борисов и в какво се показва поддръжката на премиера към бизнеса му. " Този въпрос го задайте на Борисов ", сподели той. Депутати от комисията на Манолова обявиха, че това е сериозна улика, че Борисов упражнява търговия с въздействие.
 Мая Манолова чака от служебните министри продължение на проверката Мая Манолова чака от служебните министри продължение на проверката
„ Изправи се! Мутри вън! “ ще даде оценка на служебния кабинет, откакто види каква е степента на ангажираност на министрите...
Илчовски твърди, че е бил подлаган систематично на напън, като последно през 2020 година са му поискали половината от бизнеса. Бил е заставен да продава зърно на мощно занижени цени на предприемача от Стара Загора, да закопава норки в личен парцел, да взе участие в скица за фиктивно завишаване на оборот на компания, която ще излиза на борсата . Пенсионни фондове били задължени да купуват акции с изкуствено повишена стойност на компанията.
Той съобщи още, че Иван Ангелов направлявал земеделското министерство и организацията по храните, която се употребила като бухалка. Бизнесменът от Стара Загора взел участие и в картел със слънчоглед, като продукцията се изкупувала на ниски цени и се препродавала в Турция.
По всички тези въпроси Манолова изиска инспекция от министъра, който удостовери, че инспекция ще има.
Заедно с Манолова на среща участва и природозащитничката Петя Алтимирска, като задачата на наличието и беше фермата за норки, чието затваряне желаеха стачкуващи по-рано през днешния ден.
В отворено писмо те упорстват за бързи дейности, защото съществуването на фермата нанася вреди както на животните, по този начин и на локалното население. Основен мотив за закриването ѝ съгласно уредниците на митинга е рискът от разпространяване на COVID-19.
 Бизнесмен със стряскащи разкрития пред Комисията по проверка - за аграрни картел, рекет и запалени офиси (ВИДЕО) Бизнесмен със стряскащи разкрития пред Комисията по проверка - за аграрни картел, рекет и запалени офиси (ВИДЕО)
Втори предприемач от земеделския бранш желае да бъде изслушан в комисията по проверка в Народно събрание. Павел Стоименов се показа като най-големия...
Протестът е проведен от съдружие КАЖИ и бе предвождан от Мая Манолова. За фермата описа в нейната комисия по проверката на ръководството на Борисов точно Петя Алтимирска от КАЖИ.
Фермата е ситуирана край Стара Загора в землището на близкото село Маджерито. Тя е с потенциал до 400 хиляди екземпляра от дребния див звяр, скъп поради кожата му.
Алтимирска внесе в комисията сигнал за нарушаванията и проблемите към фермата, както и обстоятелства, които сочат към покровителстване на фермата от държавните органи.
Протестиращи обясниха, че алармират за тази плантация от пет години. По думите им над 128 000 животни са наблъскани в тесни кафези, а това още повече улеснява разпространяването на коронавирусната зараза и основаването на разновидности, които могат да застрашат живота на популацията.
От съдружие КАЖИ оповестиха, че от началото на пандемията са закрити над 1500 ферми за норки в международен мащаб, в 400 са били открити инфектирани животни. Над 15 млн. животни са убити, с цел да се спре възможното разпространяване на вируса.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР