MAX Sport придоби телевизионните права за Купата на Франция по

...
MAX Sport придоби телевизионните права за Купата на Франция по
Коментари Харесай

MAX Sport ще излъчва Купата на Франция през следващите 4 сезона

MAX Sport закупи телевизионните права за Купата на Франция по футбол за идващите 4 сезона. Мачовете от актуалното издание на шампионата стартират на 6 януари със срещата сред Шатору и Пари Сен Жермен, която ще бъде излъчена онлайн от 22:00 часа по.

Настоящият сезон е под номер 106 в историята на Coupe de France, като първото ѝ издание е било през 1917 година. Турнирът се провежда от Френската футболна федерация (FFF) и е отворен за всички аматьорски и професионални футболни клубове от Франция и и на страната - Гваделупа, Френска Гвиана, Мартиника, Майот, Нова Каледония, Таити, Реюнион, Сен Мартен и Сен Пиер и Микелон.

Купата на Франция е шампионат по скица на директна елиминация, като всяка двойка се изтегля след чоп и играе единствено една среща. Ако мачът приключи наедно, спечелилият се дефинира след осъществяване на дузпи. Домакините се дефинират още веднъж посредством чоп, като се изключи случаите, когато единият тим играе най-малко две равнища по-ниско в националните лиги. Тогава хазаин постоянно е тимът, който играе в по-ниските равнища. Тези особености на формата на шампионата го вършат съществено предизвикателство за по-големите тимове, което дава опция на по-малките и даже на аматьорските клубове да се борят за оценката.

Нант ще пазят купата си от предишния сезон, когато победи Ница с 1:0, с цел да завоюва четвъртата си Купа на Франция. Въпреки това PSG постоянно са един от любимците за купата с играчи като Лионел Меси, Килиан Мбапе, Неймар и доста други. Парижкият клуб е и най-титулуваният тим в конкуренцията с цели 14 Купи на Франция, а след него се подрежда Олимпик Марсилия с 10 купи.

Към сегашния миг богатото портфолио на каналите MAX Sport включва и още доста забавни футболни шампионати и шампионати - UEFA Шампионска лига във вторник, Лига Европа, Лига на конференциите, испанската Ла Лига, италианската Серия А, нидерландската Ередивизи, Купата на Турция, американската Мейджърсокърлийг, Копа Либертадорес, Копа Судамерикана. Извън футбола феновете могат да гледат всички най-интересни тенис шампионати на ATP, баскетболното състезание на България (НБЛ), Евролига, волейболната Лига на нациите, Диамантена лига, UFC, MotoGP, WRC, NASCAR, NHL и други
 Меси възобнови тренировки с ПСЖ
Меси възобнови тренировки с ПСЖ

Лео беше посрещнат и поздравен от своите съотборници
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР