Матю Палмър, пратеникът на САЩ за Западните Балкани предупреждава, че

...
Матю Палмър, пратеникът на САЩ за Западните Балкани предупреждава, че
Коментари Харесай

САЩ има визия за Балканите, а Русия и нейни агенти злонамерено пречат

Матю Палмър, пратеникът на Съединени американски щати за Западните Балкани предизвестява, че Русия желае да раздели района и да попречи на интеграцията със Запада . " Загрижени сме за желанията на Русия във връзка с Западните Балкани ", разяснява той пред " Радио Свободна Европа ".

Палмър съжалява за блокираното начало на договарянията за присъединение Албания и Северна Македония към Европейския съюз . " Смятаме, че и двете страни всъщност дават отговор на условията и това би бил значим сигнал към района. От значително значение е и Северна Македония, и Албания да имат ясно европейско бъдеще ".

Съединени американски щати биха желали да видят вратите отворени за Европейски Съюз . " И двете страни извършват условията и се надяваме Европейският съвет да признае това като се съгласи да стартира договаряния по време на срещата през март ".
 Сигурността и защитата са в основата на разговора сред България и Съединени американски щати
Сигурността и защитата са в основата на разговора сред България и Съединени американски щати

Борисов и Палмър разискаха и интеграцията на Западните Балкани

Според него, европейската вероятност на Балканите има още едно предизвикателство, дейностите на съветски сътрудници в района . " Със сигурност това е нещо, на което обръщаме огромно внимание . Притесняват ни желанията на Русия по повод за Западните Балкани ".

Палмър загатва случая с отравянето на Емилиян Гебрев и опита за прелом в Черна Гора. " Като различен образец за злонамерена активност бих показал и напъните на Русия да подкопае поддръжката за Преспанското съглашение сред Скопие и Атина ".

По думите му, " визията на Съединени американски щати за Западните Балкани е положителна . Това е визия за един район, който е в мир със себе си, със съседите си, постоянен, проспериращ и интегриран в европейското семейство. Това не е визията на Русия. "

" Русия избира разпокъсани и разграничени Западни Балкани , мнителни, с детайл на безпорядък. Една зона, където руснаците да могат да покачват и понижават напрежението като с реостат, за забиват чеп сред Западните Балкани и Запада ", разяснява Палмър.
 Западът се разсънва за Русия и Китай, политическата война се завърна
Западът се разсънва за Русия и Китай, политическата война се завърна

Тези страни се стремят да отслабят Запада, сплашват и подкопават

Съединени американски щати са подготвени да показват още корумпирани лица , когато това е належащо за битката с корупцията, в готовността, когато е належащо, да дават на българските управляващи информация по случая със арбитър Андон Миталов.

" Ние сме подготвени да назоваваме лицата, които вземат участие в корупционни практики. Искаме да се уверим, че хората са наясно, че Съединени американски щати застават твърдо и решително в поддръжка на положителното ръководство, прозрачността, отговорността и ролята, която хората, заемащи обществени длъжности, играят за гарантирането на положителното ръководство ", изясни той.

Палмър не желае да влиза в детайлности за обособени случаи за други имена и други хора, в това число такива на " по-високи позиции ". " Но мога да ви кажа, че възбраните за виза и пътешестване са значим инструмент за битка с корупцията ".

Пратеникът на Съединени американски щати за Западните Балкани добави, че няма да загатва " авансово съответни решения ".
 За Кирилов единствено изказването от Съединени американски щати е задоволително за уволнението на Миталов
За Кирилов единствено изказването от Съединени американски щати е задоволително за уволнението на Миталов

Висш съдебен съвет даде 7-дневен период на министъра да внесе претекстове за желаната оставка на съдията
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР