Матс Виландер смята, че заключителните сблъсъци на турнирите от Големия

...
Матс Виландер смята, че заключителните сблъсъци на турнирите от Големия
Коментари Харесай

Виландер: След 5 години Рибакина ще е играла 10 „мейджър“ финала


Матс Виландер счита, че заключителните конфликти на шампионатите от Големия шлем ще стават все по-обичайно събитие за Елена Рибакина. Утре шампионката на Уимбълдън ще има шанса да завоюва своя втори „ мейджър “ трофей, изправяйки се против Арина Сабаленка на Australian Open.

На полуфинала представителката на Казахстан отстрани двукратната шампионка в шампионата Виктория Азаренка, а преди този момент в профил и международната №1 Ига Швьонтек, която бе считана за главен любимец за купата в Мелбърн. Рибакина е пласирала 44 аса от началото на шампионата, като досега е преди всичко в това отношение. Виландер счита, че съчетанието сред игровия жанр и характера на международната №25 ще я трансфорат в една от звездите на женския тенис през идващите години.

„ За Елена това е голям миг, само че след пет години към този момент няма да бъде чак толкоз голям, защото тогава тя към този момент ще е играла 10 финала на Големия шлем с помощта на стила и психическата си настройка. Тя е доста спокойна и съсредоточена на корта, което е удивително, защото към момента е при започване на кариерата си. Турнирът обаче не е приключил, като задачата пред нея е сигурно да завоюва купата и да го прави все по-често в бъдеще. Предстои ѝ обаче доста сложна борба и ще би трябвало да покаже най-хубавото от себе си “ – разяснява трикратният първенец на Australian Open в студиото на Eurosport.

Рибакина завоюва доста оспорван първи сет против Азаренка, като избави три следващи брейкпойнта при 5-5 преди в последна сметка да се наложи в тайбрек. Във втората част обаче 23-годишната тенисистка подвигна равнището и на три пъти проби сервиса на именитата си съперничка.

„ Мисля, че форхендът и сервисът ѝ не бяха на нормалното равнище в мача с Азаренка. От чисто статистическа позиция това не беше представянето, което сме привикнали да виждаме от Рибакина. Но в случай че играе по този начин в неприятните си дни, това несъмнено е превъзходен знак за нея и е още една индикация, че я чакат доста финали на Големия шлем “ – сподели още Виландер.

Утрешният конфликт ще бъде четвърти сред Рибакина и Сабаленка. Предходните три дуела приключиха с победа на беларускинята, като последният от тях бе на осминафинала на Уимбълдън през 2021 година Макар да няма победа против Сабаленка в формален мач, Рибакина записа триумф против международната №5 на демонстративния шампионат World Tennis League в Дубай преди месец.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР