Матиас Курьор се превърна в истинска легенда за Черно море,

...
Матиас Курьор се превърна в истинска легенда за Черно море,
Коментари Харесай

Курьор: Убеждавам жена си да кръстим дъщеря ни Варна

Матиас Курьор се трансформира в същинска легенда за Черно море, като е играл за варненския тим в три разнообразни интервала. Миналия уикенд той записа последния си мач за " моряците " и го направи със жанр, като вкара два гола за успеха на Локомотив (Пловдив) с 3:1 за Купата на България. Курьор се върна към най-хубавите си моменти във Варна и във футбола до момента в особено изявление за Българска телеграфна агенция.

" Договорът ми с Черно море изтече и взехме решение да се разделим. Имахме диалози преди този момент и треньорът ми сподели, че не може да разчита на мен във всеки мач. Разбрах го и избрах да си потегли в точния миг. Аз желая да играя по-често, а и в този момент усещах, че мога да оказа помощ повече на тима. Голмайстор съм на отбора с 5 попадения, а даже не съм играл доста през сезона. Мисля, че при повече време на терена, щях да имам повече голове и по-голям принос за Черно море ", счита роденият в Мартиника футболист.

" Аз не мисля да спирам с футбола, играе ми се още. Ще бъда прям - към този момент имам диалози с един тим от четвърта френска дивизия. Имаше сериозен интерес и от един клуб от чужбина, само че отхвърлих. Вече съм фамилен, само че мога непрекъснато да се местя и да привиквам с нов метод и темп на живот. Ако подпиша контракт с френския клуб, той ще бъде полупрофесионален, само че ще се сготвям като експерт, ще ми заплащат заплата. Аз им споделих, че ще продължа да работя и за Черно море, като скаут евентуално. Още не съм прецизирал всички елементи с хората във Варна. Говорихме, би трябвало отново да се чуя с треньора и шефовете. Разчитат на мен, тъй като за годините във футбола имам доста контакти и връзки, които съм направил - освен във Франция, само че и по света. Има значително футболисти, които са подготвени да работят с мен, както и са изкушени от концепцията да се пробват в Черно море. Засега няма нищо съответно, а и аз би трябвало да подпиша контракт с клуба, с цел да е офицално всичко. Но ми се коства, че би било вълнуващо това, което следва ", добави Матиас.

" Ще се връщам във Варна, това е неизбежно, оставих доста другари там. Даже увещавам брачната половинка ми, в случай че имаме щерка, да я кръстим Варна. Тя към този момент не е съгласна, само че кой знае, може да я навия. В момента живеем в района на Париж. Наскоро купих къща наоколо до тази на родителите ми. Всичко е наред, любуваме се на живота ", разкри футболистът.

" Имам няколко обичани мача за Черно море, само че преди всичко е финалът за Купата на България против Левски. Той е назабравим, неизразим. Но не е единствено този мач. Следващият мач с Левски във Варна също ми е обичан. Тогава вкарах прекрасен гол с глава, което не ми се случва постоянно. Завършихме 2:2, в случай че не се неистина. Имаше и един мач с Ботев (Пловдив), когато за първи път се разделях с Черно море. Пак вкарах гол, а след мача всички плакохме - аз и почитателите. В сърцето ми има място и за една победа против Арда с 3:0 или 3:1 не помня към този момент. Това беше първият ми мач след сватбата ми и жена ми ме гледа за първи път онлайн. Емоционално беше ", спомня си французинът.

" Наистина бях доста покрай контракт с ЦСКА. Президентът ме искаше и бяхме се разбрали за всичко. Тогава имаше една контрола, в която изгубиха. А незабавно по-късно в тима стартира работа румънски треньор (б. а. - Едуард Йорданеску). Той призна, че не ме желае, а аз тук-там, където нямат потребност от мен, не вървя. Така се разминах за малко с " алените ", по този начин е трябвало да стане ", не съжалява Курьор.

" Пазя единствено хубави мемоари от Локомотив (Горна Оряховица), където бях за малко. Радвам се, тъй като съумях да им оказа помощ. Те бяха правилни към мен, извършиха всичко, което ми бяха дали обещание. Аз също им дадох обещание да се опитам да ги измъкна от рисковата зона в класирането и го направих. Това беше прекрасен интервал, играех добре, виждах, че хората ми се радват и ме почитат ", сподели той за престоя си в Горна Ораховица.

" На доста места съм играл футбол и това ми е дало доста - научих езици, опознах разнообразни култури. Без футбола нямаше по какъв начин да стане. Навсякъде съм запомнил хубавото. За България няма какво да приказвам, тук е вторият ми дом. Но доста хубави моменти имах в Испания, в Турция, в Грузия. В Казахстан беше необичайно, хората бяха по-затворени, само че и там свикнахме взаимно - най-после ме одобриха и всичко беше наред. Минах също през Индия, само че там футболът не ми хареса, в Южна Корея от самото начало трябваше да играем дисциплинирано и защитно ", напомни си Курьор.

" Французин съм и би ми харесало Франция още веднъж да стане международен първенец. Ако това не се случи, дано да е Аржентина поради Лионел Меси. За мен той е най-хубавият футболист. Третият ми избор е Мароко, тъй като брачната половинка ми е мароканка. А и няма да е неприятно тим от Африка да завоюва международната купа. Това ще е революционно, ще промени футбола ", приключи Матиас Курьор.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР