Матео Салвини, лидер на италианската крайнодясна партия Лига, обяви, че

...
Матео Салвини, лидер на италианската крайнодясна партия Лига, обяви, че
Коментари Харесай

Салвини се подиграва на призоваването в съда на актьора Ричард Гиър в процес за отвличане на мигранти

Матео Салвини , водач на италианската крайнодясна партия " Лига ", разгласи, че правосъдният развой, в който той се сблъсква с обвинявания за похищение за това, че е отказал да разреши на транспортен съд с мигранти да дебаркира в страната през 2019 година, не бил сериозен, откакто артистът Ричард Гиър е позволен да свидетелства , осведоми " Ройтерс ".

Салвини, който по това време беше министър на вътрешните работи на Италия, се яви през днешния ден на второто съвещание по процеса в сицилианската столица Палермо, където съдът утвърди лист със очевидци.

Сред очевидците са някогашният министър-председател на Италия Джузепе Конте, други високопоставени италиански политици и холивудският артист Ричард Гиър, който беше в Италия по това време и се причисли към испанската неправителствена организация Proactiva Open Arms, която ръководи избавителния транспортен съд, да доставя храна на хората на борда.
 Салвини: Амнистията на 600 000 мигранти е изменничество към италианците
Салвини: Амнистията на 600 000 мигранти е изменничество към италианците

Болниците подценяват възрастни пациенти, липсват сезонни служащи

" Сега ми кажете какъв брой сериозен е развой, при който Ричард Гиър идва от Холивуд, с цел да свидетелства какъв брой съм неприятен ", разяснява Салвини.

Proactiva Open Arms сподели пред съда, че Гиър може да даде пряк доклад за изискванията на борда на кораба, който беше блокиран край италианския остров Лампедуза в продължение на 19 дни, преди прокуратурата да разпореди евакуацията на хората на борда.

Не е ясно дали Гиър ще се яви персонално , с цел да даде показания на правосъдния развой.
 Новата власт в Италия vs. Салвини: Няма настъпление на мигранти
Новата власт в Италия vs. Салвини: Няма настъпление на мигранти

Тази година в Италия са пристигнали 9 600 мигранти

Салвини, който построи огромна част от своята политическа удача върху антиимиграционна пропаганда, настоя, че просто бил извършил дълга си като министър .

" Защитата на границите, сигурността, достойнството и достолепието на една страна е дълг освен на един министър, само че и дълг на всеки ", посочи той и добави: " Да бъда съден единствено за това, че съм извършил дълга си, е сюрреалистично . "

" Испански транспортен съд, който отхвърля да отиде в Испания, прави корист ", добави той и уточни: " Ако Испания дава своя байрак на плавателни съдове, които не съумява да управлява, тогава има проблем. "

Салвини може да получи до 15 години затвор , в случай че бъде приет за отговорен в края на дълъг триетапен правосъден развой.

Окончателна присъда може да му попречи в бъдеще да заема държавен пост.

Съдът насрочи ново съвещание по делото за 17 декември.
 Италиански арбитър подреди на Конте да свидетелства по случая със Салвини
Италиански арбитър подреди на Конте да свидетелства по случая със Салвини

Салвини разяснява, че е удовлетворен от решението
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР