Матео Салвини, лидер на италианската крайнодясна партия Лига, обяви, че ...

Матео Салвини, лидер на италианската крайнодясна партия Лига, обяви, че

Салвини се подиграва на призоваването в съда на актьора Ричард Гиър в процес за отвличане на мигранти

Матео Салвини , водач на италианската крайнодясна партия " Лига ", обяви, че правосъдният развой, в който той се сблъсква с обвинявания за похищение за това, че е отказал да разреши на транспортен съд с мигранти да дебаркира в страната през 2019 година, не бил съществен, откакто артистът Ричард Гиър е позволен да свидетелства , осведоми " Ройтерс ".

Салвини, който по това време беше министър на вътрешните работи на Италия, се явиднес на второто съвещание по процеса в сицилианската столица Палермо, където съдът утвърди опис със очевидци.

Сред очевидците са някогашният министър-ръководител на Италия Джузепе Конте, други високопоставени италиански политици и холивудският артист Ричард Гиър, който беше в Италия по това време и се присъедини към испанската неправителствена организация Proactiva Open Arms, която ръководи избавителния транспортен съд, да доставя храна на хората на борда.
 Салвини: Амнистията на 600 000 мигранти е изменничество към италианците
Салвини: Амнистията на 600 000 мигранти е изменничество към италианците

Болниците подценяват стари пациенти, липсват сезонни служащи

" Сега ми кажете какъв брой съществен е развой, при който Ричард Гиър идва от Холивуд, с цел да свидетелства какъв брой съм неприятен ", разяснява Салвини.

Proactiva Open Arms сподели пред съда, че Гиър може да даде пряк доклад за изискванията на борда на кораба, който беше блокиран край италианския остров Лампедуза в протежение на 19 дни, преди прокуратурата да разпореди евакуацията на хората на борда.

Не е ясно наистина ли Гиър ще се яви персонално , с цел да даде показания на правосъдния развой.
 Новата власт в Италия vs. Салвини: Няма настъпление на мигранти
Новата власт в Италия vs. Салвини: Няма настъпление на мигранти

Тази година в Италия са пристигнали 9 600 мигранти

Салвини, който построи огромна част от своята политическа удача върху антиимиграционна пропаганда, настоя, че елементарно бил извършил дълга си като министър .

" Защитата на границите, сигурността, достойнството и достолепието на една страна е дългне единствено на един министър, само че и борч на всеки ", посочи той и добави: " Да бъда съден единствено за това, че съм извършил дълга си, е сюрреалистично . "

" Испански транспортен съд, който отхвърля да отиде в Испания, прави корист ", добави той и уточни: " Ако Испания дава своя байрак на плавателни съдове, които не съумява да управлява, тогава има казус. "

Салвини може да получи до 15 години пандиз , в случай че бъде приет за отговорен в края на дълъг триетапен правосъден развой.

Окончателна присъда може да му попречи в бъдеще да заема държавен пост.

Съдът насрочи ново съвещание по делото за 17 декември.
 Италиански арбитър подреди на Конте да свидетелства по случая със Салвини
Италиански арбитър подреди на Конте да свидетелства по случая със Салвини

Салвини разяснява, че е удовлетворен от решението

Източник: news.bg