Матео Салвини, лидер на италианската крайнодясна партия Лига беше нападнат

...
Матео Салвини, лидер на италианската крайнодясна партия Лига беше нападнат
Коментари Харесай

Матео Салвини беше нападнат от цветнокожа жена в Тоскана

Матео Салвини, водач на италианската крайнодясна партия Лига беше атакуван в град Понтасиеве, област Тоскана, предадоха ДПА и Франс прес.

Нападателката е млада цветнокожа жена на възраст сред 30 и 40 години. Тя скъсала ризата на Салвини и католическата броеница, която носел на врата си и изкрещяла: "Проклинам те! Проклинам те! ", преди силите на реда да се намесят.
В. "Кориере каузи сера " оповестява, че тя може да бъде упрекната в нахлуване и опозиция при арест. Младата жена от Конго взе участие в публичен план, управителен от локалното кметство, оповестява изданието.

Партията на Салвини се бори против имиграцията и той реализира изборните си триумфи с обещания да продължи тази политика, напомня Агенция Франс Прес. Негови съперници постоянно го упрекват в расизъм.

Политикът съобщи във Facebook, че не е получил физически контузии и се усеща добре. Той добави, че не е сърдит на нападателката и усеща "само страдание и горест " към нея.

Според полицията на град Понтасиеве, където Салвини участваше в акцията за идните на 20 и 21 септември локални избори, дейностите на младата жена не са били авансово планувани. На връщане от работа тя се оказала по случайност измежду група поддръжници на Салвини и се възползвала от това, с цел да го събори. Според същия източник тя е била с "нарушено психофизическо положение ".

"Всеки може да има политически хрумвания, футболни пристрастия или да има вяра в друга вяра, само че не и да прибягва до принуждение ", съобщи Салвини, представен от АНСА.

Очаква се на изборите партията Лига да се опита да завоюва в региона Тоскана - алегоричен район, считан от десетилетия за бастиона на левицата.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР