Математическа гимназия в Пловдив няма терен, на който да се

...
Математическа гимназия в Пловдив няма терен, на който да се
Коментари Харесай

Изчезна теренът на МГ-то

Математическа гимназия в Пловдив няма терен, на който да се построи нова постройка. Това стана ясно по време на сесията на Общински съвет през вчерашния ден, въпреки от години да се знаеше, че парцелът от 34 дка зад хотел SPS е предназначен точно за ОМГ " Акад. Кирил Попов ". Оказа се, че общинският парцел е преобразуван в зелена повърхност още през 2007 година, когато е признат Общият организационен проект на града.

Изключително необичайно е, че за промененото предопределение на терена, направено преди 12 години, се схваща едвам в този момент. Въпросът е от кой момент администрацията и кметът Иван Тотев знаят за смяната и за какво в продължение на години са подвеждали обществеността, представителите на Министерството на образованието и на самата гимназия, че за МГ има терен. По време на сесията през вчерашния ден градоначалникът назова подправени вести всички информации, че гимназията разполага с терен. Самият той обаче при визитата в Пловдив на министъра на образованието Красимир Вълчев през октомври предходната година твърдеше, че парцел за градежа на нова постройка има.

Никой от старите общински съветници не си спомни с какъв документ статутът на терена се трансформира, тъй като " Марица " разполага с нотариален акт за частна общинска благосъстоятелност, в който написа, че парцелът е предопределен за създаване на Математическа гимназия. Бившият шеф на МГ-то Ивайло Старибратов, който дълги години бе мотор на плана, научи от вестника, че учебното заведение в действителност не разполага с терен за нова постройка.

Всичко по тематиката четете в днешния брой на вестник " Марица "
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР