Мастърсът в Мадрид, който беше насрочен за 12-20 септември, беше

...
Мастърсът в Мадрид, който беше насрочен за 12-20 септември, беше
Коментари Харесай

Отмениха Мастърса в Мадрид заради пандемията от коронавирус

Мастърсът в Мадрид, който беше плануван за 12-20 септември, беше анулиран поради покачвания брой случаи на инфектирани с ковид в испанската столица, оповестиха уредниците на конкуренцията.

„ Като акт на отговорност поради актуалната обстановка, провокирана от COVID-19, и след подробна преценка на събитията, които пандемията продължава да генерира…беше взето решение, че Мастърсът в Мадрид няма да се организира тази година “, споделиха уредниците в свое изказване. Миналата година в испанската столица първенец при мъжете стана международният номер 1 Новак Джокович, до момента в който при дамите победи Кики Бертенс.

“Направихме всичко допустимо да проведем шампионата. След първичната анулация през май, започнахме усилена работа по датите през септември, с цел да подсигуряваме първокачествен тенис на “Каха Магика” по време на тази извънредно сложна за всички ни година. Въпреки това, продължаващата неустановеност и неустойчивост ни принуди да отменим конкуренцията. Още един път желаеме да благодарим на градския съвет на Мадрид и всички наши спонсори и снабдители за това, че бяха непроменяемо до нас “, сподели турнирният шеф Фелисиано Лопес.

Турнирът, който щеше да включи съществени схеми и при мъжете, и при дамите, беше считан за значимо събитие за играчите и тяхната подготовка за Ролан Гарос, който започва на 27 септември. Следващото издание на Мастърса в Мадрид ще се организира сред 30 април и 9 май. Всички почитатели, които са си закупили билети след отлагането през май, имат обезпечени пропуски за 2021. Испания, една от най-засегнатите страни, когато пандемията в началото удари Европа по-рано тази година, има съвсем 315 000 доказани случая и над 28 400 жертви.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР