Масовото ваксиниране в кратък срок е сложна задача, в която

...
Масовото ваксиниране в кратък срок е сложна задача, в която
Коментари Харесай

Стойчо Кацаров: Не е нужно да се ваксинира цялото население

Масовото имунизиране в къс период е комплицирана задача, в която би трябвало да се провежда цялата здравна система. Това съобщи доктор Стойчо Кацаров от Центъра за отбрана правата в опазването на здравето.
Той означи, че не е належащо имунизиране на цялото население - задачата е преболедувалите и ваксинираните да доближат 60-70% от популацията, с цел да се построи имунитет.
 Хвърляме голям запас за болест, която не предизвиква кой знае какви вреди на популацията Хвърляме голям запас за болест, която не предизвиква кой знае какви вреди на популацията
" Здравната каса има механизми за надзор и на лечебните заведения, и на лекарите. Няма потребност от изключителни механизми за надзор. Смятам, че е по-...
Кацаров означи, че у нас няма изясненост какъв брой хора са преболедували Covid-19 и надлежно не е належащо да са имунизират, защото огромна част от популацията не е тествано, а до неотдавна единствено PCR пробата беше доказателство за прекарана зараза.
“Освен това ние не знаем и какъв е действителният брой на инфектираните ”, посочи Кацаров пред Bloomberg TV Bulgaria.
“Ако съдим по PCR тестванията, към шест милиона души не са прекарали вируса у нас. След като извадим децата от тази численост, остават над четири милиона души - извънредно сериозен проблем е толкоз доста хора да се имунизират в къси периоди ”, изясни лекарят.
Но в случай че преболедувалите не могат да изградят дълготраен имунитет, по този начин ще е и при имунизираните, добави той.
 Чорбанов: Локдаунът на никое място не спря разпространяването на COVID-19 Чорбанов: Локдаунът на никое място не спря разпространяването на COVID-19
" Ако този фарс беше просто приказка, приказен сюжет или психически принцип щеше да е занимателно предвид на Мъпет-героите, които...
Кацаров разяснява и положението на здравната система у нас. " Covid-19 извади на показ всички дефекти на здравната система. Видя се, че тя не може да се оправи с рецесия като тази, която имаме сега ”, сподели още лекарят.
Според него лимитираният достъп до медицинските заведения и лица в изискванията на пандемия ще докара до нараснала заболяваемост и смъртност от други заболявания, като резултатите ще се усетят през идващите няколко години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР