Масовото отменяне на концерти и фестивали остави много от водещите

...
Масовото отменяне на концерти и фестивали остави много от водещите
Коментари Харесай

Пол Маккартни, Ролинг Стоунс, Ед Шийрън и още 1500 музиканти пред фалит

Масовото анулиране на концерти и фестивали остави доста от водещите международни поп и рок звезди без работа. Музикалната промишленост се устоя най-вече от живи осъществявания, само че в изискванията на ковид, където събиранията на огромни групи хора на едно място са неразрешени, а спазването на обществена отдалеченост – наложително, музикантите са на ръба на. Ето за какво съзвездие от реализатори във Англия сплоти сили и състави отворено писмо, с което моли живата музика да се върне.

,, Ерик Клептън, Ед Шийрън, Сам Смит, „ Колдплей “, Лиъм Галахър, и още към 1500 английски музиканти се включиха в самодейността с име „ Оставете музиката да свири! “.

„ Правителството бе дружелюбно към две съществени британски занимания – футболът и кръчмите. Сега е извънредно значимо да се концентрира върху трето – живата музика “, гласи отвореното писмо до английския министър на културата Оливър Даудън.

„ Без да се вижда краят на общественото разграничаване, както и без държавна финансова поддръжка, бъдещето на концертите, фестивалите и на стотици хиляди души, които работят по организацията им, наподобява тъмно “, се споделя още в текста.

Според него засегнатите работни места са над 210 000, а загубите за музикалния отрасъл възлизат на над 4,5 милиарда английски лири (5,6 милиарда долара). Индустрията е изправена пред неплатежоспособност, а без работа са освен музикантите, само че и всички в бизнеса – мениджъри, асистенти, рекламни компании и организации, организиращи събитията. Концертите онлайн бяха анулирани през март и евентуално ще се завърнат чак следващата година, по тази причина  музикантите чакат да бъде разгласен съответен период, в който концертните зали ще могат да отворят. Настояват и за краткотрайно опрощаване на Данък добавена стойност върху продадените билети.

 „ Докато бизнесът не може да работи още веднъж, което евентуално ще бъде най-рано 2021 година, държавната поддръжка ще бъде от решаващо значение за предотвратяването на всеобщи банкрути и убиването на тази водеща в света промишленост “, пишат още музикантите.

Лиъм Галахър, някогашният вокалист на „ Оейзис “, съобщи в Туитър: „ Страхотните концерти не се случват без страховит екип зад сцената, само че всички тези хора ще останат без работа, в случай че не се върнем и не стартираме да вършим това, което обичаме. “

Поп звездата Дуа Липа показа в обществените мрежи, че кариерата й е почнала от дребни питейни заведения и ъндърграунд подиуми във Англия. Допълни и че „ опцията други изгряващи актьори да минат по същия път е под въпрос, в случай че промишлеността не получи помощ от държавното управление, от която толкоз мощно се нуждае в този интервал, до момента в който разнообразни зали, фестивали и промоутъри не са в положение още веднъж да работят без значение “.

В отговор на акцията здравният министър Даудън написа в Туитър „ Разбирам дълбоката паника на работещите в музикалния бранш и желанието им да видят закрепени дати за наново отваряне на залите. Работя старателно по тези дати, с цел да ви предложа ясно предначертан проект. Той включва доста сложни решения за бъдещето на общественото разграничаване, което, както знаем, избавя животи “.

 

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР