Масовото изследване с антигенни тестове сред учителите започва на национално

...
Масовото изследване с антигенни тестове сред учителите започва на национално
Коментари Харесай

Започва масовото тестване за коронавирус сред учителите

Масовото проучване с антигенни проби измежду учителите стартира на национално равнище от 25 януари. Целта е да се открие така наречен скрита заболеваемост, съобщи БГНЕС.

С всеобщото тестване, което към този момент се организира в обособени области на страната, управляващите желаят да се осведомят за действителната фотография по отношение на разпространяването на болестта от COVID-19, откакто учениците от началния курс са в присъствено образование от началото на януари.

От 4 февруари в клас присъствено ще се върнат и част от учениците от 5 до 12 клас, само че не повече от 40% от учениците в едно учебно заведение.

Само в София близо 90 000 са преподавателите, които ще бъдат изследвани гратис с антигенни проби. Според шефовете с приоритет би трябвало да се изследват учителите на деца от първи до четвърти клас.

Здравният министър към този момент разгласи, че 30% и повече са учителите и непедагогическият личен състав, както и ползвателите на обществени услуги в домовете за остарели хора, които желаят да се имунизират.

Ваксинирането на преподавателите би трябвало да започва до дни.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР