Масово анулиране на резервации на румънски туристи по Северното Черноморие.

...
Масово анулиране на резервации на румънски туристи по Северното Черноморие.
Коментари Харесай

Масово анулират резервации по Северното Черноморие

Масово отменяне на резервации на румънски туристи по Северното Черноморие. В курортен комплекс " Св. св. Константин и Елена " хотелите са отворени, само че празни, оповестява bgonair.bg.

Хетелиерът Атанас Карагеоргиев споделя, че и тази пролет е очаквал първите румънски туристи, само че за втора поредна година те липсват. Няма и ясни правила за влизане на задграничните посетители у нас, споделя Карагеоргиев:

" Имаше доста резервации, само че тази заран шефката ми сподели, че безусловно всичко е анулирано ", съобщи хотелиерът Атанас Карагеоргиев.

От сектора желаят незабавни ограничения за избавяне на туристическия сезон, една от които е отпадане на PCR-теста за чужденците или замяната му с антигенен.

От туристическия отрасъл оповестяват за всеобщи отводи на резервациите от румънски компании за Великденските празници и анулация на полетите. Причината са тъкмо неразбираемите правила. Друг фактор е оскъдната маркетингова акция на основни за България пазари.

" За да се случи това, министърът да отиде до Румъния да подаде сигнал, гръмко и ясно да каже: Ние сме подготвени да посрещнем гостите, ето какво предлагаме ", съобщи ръководителят на Варненска туристическа камара Илин Димитров.

От сектора упорстват и за всеобща имунизация в областта на туризма. Това лято заетите ще са не повече от 130 хиляди. Традиционно пазарите, с които България работи, са Румъния, Германия, Англия и Израел.

Ако се договорят зелени коридори, вяра за спасяването на летния туристически сезон има. Иначе неналичието на вероятност ще повлече вълна от банкрути до края на годината.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР