Масовият бой в монтанското село Портитовци е станал заради тормоз

...
Масовият бой в монтанското село Портитовци е станал заради тормоз
Коментари Харесай

Само в BulNews! Масовият бой в Портитовци станал заради тормоз от семейство лихвари над жена и дете

Масовият пердах в монтанското село Портитовци е станал поради тормоз от семейство лихвари над жена и дете, научи първо организация BulNews.
С медията ни се свърза пострадалата майка на 11-годишната Сара - Любка Макавеева, която описа детайлности за екшъна от петък в селото.



Жената показа, че всичко почнало предния ден, когато щерка ѝ си играела с други деца и била нападната от майката на едно от тях - Краса. Тя се обърнала към Сара с думите „ Ела да те разчепя и викни майка си да разчепя и нея “. Изплашеното момиченце се прибрало плачейки в дома си дружно още четири деца, които споделили на Любка, че Краса желае да бие Сара.
След това загрижената майка отишла до дома на нападателната жена, с цел да потърси пояснение за случилото се. Там обаче я посрещнали мъжът ѝ Венцислав и зет ѝ Валери, които по нейни думи са лихвари. Любка поискала от тях да извикат Краса, с цел да поговори с нея, само че те почнали да я заплашват с цинични и обидни думи.
„ Изчезвай, че няма да можеш да се събереш, в случай че те подпукам с плесници “, споделил Венцислав.
Жената им обяснила, че желае да се види с Краса и че е отишла без брачна половинка си, който е в Германия, и не желае да се разправя с мъжете. Тогава се появила и майката на Венцислав - Величка, която непосредствено ѝ налетяла на пердах, като я хванала за косата. Зълвата на Любка пристигнала, с цел да ги разтърве, като застанала сред тях. Двете дами съумели да се приберат в дома си и тогава пострадалата се обадила на братята си, които живеят в София. Тя им разказала за случилото се и те пристигнали на идващия ден, когато станал и боят.
Около 9.30 часа Персин и Милан пристигнали пред заведението, което стопанисва сестра им Любка. Оттам тръгнали към дома на нападателите на беззащитната жена, където ги посрещнали с думите „ Курвата ли ви прати “ и тогава ядосаните братя налетели на пердах. Срещу тях обаче били 7 мъже - Венцислав, Валери, Аврам, чичовците Валери и Борислав, братовчедите им Велизар и Горан, като с тях в багра взела участие и Краса. Те нападнали двамата братя с тръби, арматури, лопати и мотики, а Персин и Милан били с голи ръце, посочи сестра им.
Мелето траяло към 20 минути, като при него потърпевш единият брат на Любка, който бил със спукана кост на едната ръка.
Докато побеснелите мъже се биели, обезпокоената Любка подала два сигнала на тел. 112, с цел да дойде по-бързо полиция. Униформените укротили побойниците и арестували един от братята на пострадалата, а от другото семейство никой не е бил арестуван.
Любка показа пред наш кореспондент, че те имат връзки в полицията, които ги пазят от арест. Жената описа, че този тормоз продължава от години и е подавала няколко тъжби, като последната е била от пролетта тази година поради тормоз над щерка ѝ Сара в учебното заведение, като досега няма никаква реакция от органите на реда.
Според Любка експанзията към тях е предизвикана от това, че не се постанова фамилията ѝ да търси финансова помощ от лихварите, а се оправя с честния си труд. Жената се надява това изтезание да спре и тя и децата ѝ да могат да живеят умерено в селото.

*Снимката е илюстративна
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР