Масовите гробове и изтезанията на цивилни граждани, станали известни след

...
Масовите гробове и изтезанията на цивилни граждани, станали известни след
Коментари Харесай

ISW: Изюм показа, че Буча не е аномалия

Масовите гробове и изтезанията на цивилни жители, станали известни след освобождението на Буча и Изюм, демонстрират, че руснаците са прибягвали до жестокости във всички окупирани територии.

Това заяви Институтът за проучване на войната (ISW).

" Откриването на всеобщи гробове на цивилни и килии за мъчения в новоосвободения Изюм удостоверява, че зверствата в Буча не са били особеност, а демонстрират държанието на съветската войска в окупираните територии ", обобщават анализаторите.
 Тела с вързани ръце са открити в всеобщия гроб в Изюм
Тела с вързани ръце са открити в всеобщия гроб в Изюм

Всички трупове ще бъдат изследвани

На 16 септември Генералният щаб на украинските въоръжени сили разгласява фотография на всеобщия гроб в Изюм. След това президентът Володимир Зеленски приказва за повече от 400 тела със следи от изтезания. Украинското министерство на вътрешните работи допуска, че броят на жертвите може да е по-голям, в сравнение с в Буча.

Ръководителят на Националната полиция Игор Клименко осведоми за 10 съветски места за задържане във Волчанск, Купянск, Балаклея и Изюм. Единият от тях е бил в полицейското ръководство в Балаклея.

Андрий Небитов, шеф на украинската полиция в Киевска област, съобщи, че " маскирани руснаци са измъчвали цивилни жители с електрически ток ".
 Украйна откри всеобщ гроб с 440 тела в Изюм
Украйна откри всеобщ гроб с 440 тела в Изюм

Все още Русия не е коментирала откритието

Институтът за проучване на войната изрече съмнение, че украинските бранители евентуално ще продължат да намират доказателства за съветски военни закононарушения и жестокости при освобождението на окупираните селища .

Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен към този момент съобщи, че съветските зверства в окупираните територии на Украйна, по-специално в Изюм, са военни закононарушения.

Той акцентира, че всички, които са забъркани в всеобщи убийства и изтезания, би трябвало да бъдат изправени пред съда.

От ISW акцентират, че украинските въоръжени сили не престават сухопътните маневри в три региона на Херсонска област като част от контраофанзивата в южната част на страната.
 Официално: Русия се изтегля от Балаклея и Изюм
Официално: Русия се изтегля от Балаклея и Изюм

" Специалната военна интервенция " се насочва към Донецк и се ребрандира с нов знак

" Снимки, оповестени от проруски канали в Телеграм, удостоверяват, че съветските войски са отблъснали нахлуване на украински морски пехотинци край Андреевка (близо до украинския плацдарм на река Инхулец) ", акцентират анализатори.

Експертите допълниха, че украинските въоръжени сили не престават да пренасочват сили и съоръжение към регионите на Андреевка и Билохирка.

" Украинският общоприет щаб показва, че руснаците са обстрелвали Новопетровка (южно от Кривой Рих), което демонстрира, че украинските войски са навлезли в града макар предварителните изказвания на Руската федерация за отбиване на офанзивите ", обобщават от Института за проучване на войната.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР