Масови съкращения на работници подготвя руската компания Балкани, която оперира

...
Масови съкращения на работници подготвя руската компания Балкани, която оперира
Коментари Харесай

В Лукойл Нефтохим Бургас съкращават 131 работници

Масови съкращения на служащи приготвя съветската компания " Балкани ", която оперира на територията на " Лукойл Нефтохим Бургас ", съобщи БНР. Всички чиновници на предприятието са получили предупреждения за съкращения.

Според профсъюз " Подкрепа ", които също са известени за всеобщите съкращения, повода е, че сдружението ще бъде закрито.

Според обществения указател във компания " Балкани " работят 238 души. Данните са от 2019 година, компанията поддържа инсталациите на " Лукойл Нефтохим Бургас ", сподели ръководителят на районния профсъюз " Подкрепа " Иван Костадинов:

" Съгласно закона, ние би трябвало да бъдем осведомени, когато има всеобщо редуциране. В случая " Балкани " е едно, на времето, добре работещо дружество. Там имахме организация, в този момент нямам концепция за какво желаят да унищожават компанията. Регионалната работа по претовареност е длъжна да уведоми Общината, Бюрото по труда, всички органи, които са свързани с регистрацията на тези безработни. Но то е планувано да стане януари месец. Засега има единствено уведомително писмо. "

Не за първи път получаваме съобщение за всеобщи съкращения в сдружението " Балкани ", съобщи шефът на " Бюрото по труда " Живко Янакиев:

" Явно договорът, по който са работили, е завършил. Ако няма подписан контракт, се постанова да освободят хората. В годините сме получавали и различен път, само че не се е стигало до освобождение. Още действително няма развой на освобождение на хора. "

Преди повече от 10 години още веднъж имаше съкращения в сдружението " Балкани ". Тогава чиновниците излязоха и на митинги.

Работодателят на " ГСИ-Балкани " е уведомил, че през януари ще освободят 131 души заради " закриване на предприятието ". 
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР