Масови протести избухнаха в САЩ, след като полицията показа видеозапис

...
Масови протести избухнаха в САЩ, след като полицията показа видеозапис
Коментари Харесай

Протести в САЩ след брутално полицейско насилие

Масови митинги избухнаха в Съединени американски щати, откакто полицията сподели видеозапис на жесток арест на негър мъж, който след това почина. Случаят е от Мемфис, щата Тенеси, а фрагментите демонстрират по какъв начин служители на реда бият 29-годишния мъж в продължение на три минути, до момента в който от самото начало го ругаят, а той крещи за помощ. В един миг той вика единствено " Мамо ".
29-годишният Тайър Никълс бил спрян за пътна инспекция в Мемфис на 7 януари по съмнения в неразумно шофиране, които след това не се потвърждават. Последвало сдърпване, като служителите на реда употребявали против мъжа сълзотворен газ и електрошоков револвер. Той опитал да избяга, само че бил заловен от петимата чиновници на реда, които го пребили. 
На видеото се вижда по какъв начин двама служители на реда държат Никълс, до момента в който други се редуват да го ритат и удрят с палка. Влачат го по земята и го подпират на полицейска кола. Минават повече от 20 минути, до момента в който пристигна кола за спешна помощ. Побоят е станал едвам на 73 метра от вкъщи му.
Три дни по-късно той умира в болница. Всички участващи служители на реда също са чернокожи. Служителите били уволнени на 20 януари, а в четвъртък им бяха повдигнати обвинявания в ликвидиране от втора степен.
Преди да разгласява видеоклиповете, от полицията оповестиха, че дейностите на служителите на реда са неприемливи и безчовечен.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР