Масовата подкрепа от следователи и прокурори за единствения кандидат за

...
Масовата подкрепа от следователи и прокурори за единствения кандидат за
Коментари Харесай

Трудовите колективи в прокуратурата вече натискат президента за Гешев

Масовата поддръжка от следователи и прокурори за единствения претендент за основен прокурор Иван Гешев взема ново измерение. Допреди няколко месеца прокурори, следователи, служители на реда и сътрудници на ДАНС пишеха за качествата на Гешев до Висшия правосъден съвет (ВСС), където той предстоящо получи на два пъти поддръжка. Сега натискът към този момент се измества към президента Румен Радев, от който се чака да сложи финалния автограф.

Държавният глава един път отхвърли да издаде декрет за назначението на Гешев, само че седмица по-късно Висш съдебен съвет още веднъж го избра. В понеделник от две професионални организации – Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите – излязоха с апели за назначението на Гешев. На този декор гражданската организация " Правосъдие за всеки " провежда митинг в поддръжка на президента и против Иван Гешев.

В рационални периоди

Писмото на следователите е в унисон с изявлението на представляващия Висш съдебен съвет Боян Магдалинчев, който е измежду най-големите поддръжници на Гешев. След второто на гласоподаване той разгласи, че чака президентът да работи " в рационални периоди " и даже ги дефинира – до 7 дни.

Същата дефиниция са употребявали и следователите. В противоположен случай е застрашена " стабилността " в правосъдната система, настояват магистратите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР