Масов разстрел при две нападения в Съединените щати. Десетки убити

...
Масов разстрел при две нападения в Съединените щати. Десетки убити
Коментари Харесай

Кървави нападения: Десетки убити и ранени при масова стрелба в Тексас и Охайо

Масов разстрел при две набези в Съединените щати. Десетки убити и ранени при кървавите произшествия в разнообразни елементи на страната.

21-годишен юноша простреля 20 души в търговски център в град Ел Пасо, щата Тексас. Часове по-късно различен нападател умъртви девет души пред бар в Дейтън, щата Охайо.

При нападението в Тексас бяха ранени още 26 души, а управляващите дефинираха офанзивата като закононарушение от ненавист към хора от друга раса.
Най-малко 20 са жертвите на стрелбата в търговски център в Тексас Задържан е 21-годишен бял мъж от Далас
Мотивите на стрелеца от Дейтън, който е бил премахнат от полицията, към този момент остават незнайни.

Снимка: bTV

Америка е ужасена от следващите всеобщи стрелби. Нападенията се случиха единствено няколко часа след митинг във Вашингтон, проведен против лесния достъп до оръжие.

Кандидат-президентът от Демократическата партия Бето О'Рурк, който също е от Тексас, незабавно след случая упрекна американския президент Доналд Тръмп, че с расистка изразителност е предизвикал дейностите на нападателя от Ел Пасо.

Снимка: bTV

Стрелбата в мола в Ел Пасо стартира малко след 10 и половина сутринта. По това време магазинът е цялостен с клиенти, има и купувачи от прилежащо Мексико.

Извършителят на нападението e арестуван. Самоличността му е доказана - 21-годишният Патрик Крусиъс, роден в Далас. Американският президент Доналд Тръмп осъди кървавото нахлуване.

Снимка: bTV
" Стрелбата в Ел Пасо, Тексас, е освен трагична, само че е и акт на безволие. Няма аргументи или извинения, които могат да оправдаят убийството на почтени хора ", написа той в „ Туитър”.

Преди стрелбата нападателят е разгласил в интернет манифест, в който се изрича срещу смесените бракове, срещу латиноамериканците и приканва Съединените щати да бъдат разграничени на обособени зони за другите раси.
Пред съда: Нападателят от Крайстчърч не се призна за отговорен Тарант участваше в процеса по видеовръзка от строго охраняван затвор в Оукланд
Документът съдържа и поддръжка към нападателя от Крайстчърч, който през март умъртви над 50 души в две новозеландски джамии.

„ За страдание, множеството от терористичните офанзиви са дело на симпатизанти на екстремистки групи и на организации, проповядващи превъзходството на бялата раса. Напълно недопустимо е политиците да не реагират и да не подхващат нищо”, съобщи Кори Брукър, сенатор от Демократическата партия
Масова пукотевица и в щата Охайо, има жертви и ранени Потвърдено е за 9 убити и 16 ранени, разгласи Би Би Си
Няколко часа по-късно пукотевица пред бар окървави и град Дейтън в щата Охайо. Нападателят е бил тежко въоръжен с доста боеприпаси, само че за благополучие бързо е бил обезвреден от намиращ се наблиза полицейски патрул.

Според статистика на организацията „ Брейди”, която регистрира жертвите на огнестрелно оръжие в Съединените щати, всеки ден са простреляни по 310 души, като от тях към 100 умират.
Министерство на външните работи: Няма потърпевши българи при стрелбата в щата Охайo Съобщава се за 9 починали и 26 ранени
Междувременно стана ясно, че няма данни за потърпевши български жители при двете набези в Съединените щати, оповестяват от външното ни министерство.

Премиерът Бойко Борисов изпрати съболезнователна депеша до президента на Съединените щати Доналд Тръмп.

" Ние осъждаме този неправилен акт на принуждение, лишил живота на доста почтени жители ", отбелязва Борисов.
Няма данни за потърпевши българи при стрелбата в Тексас При офанзивата бяха убити минимум 20 душа, а 26 са ранени
Министърът на външните работи Екатерина Захариева също изрази своите съболезнования в депеша до държавния секретар на Съединените щати Майк Помпео.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР