Масов хак на Международния комитет на Червения кръст компрометира информация ...

Масов хак на Международния комитет на Червения кръст компрометира информация

Хакери откраднаха данните на 500 000 уязвими от МК на Червения Кръст

Масов хак на Международния комитет на Червения кръст компрометира информация на чиновници, бежанци, арестувани, мигранти и членове на фамилиите на всички тези групи, като виновникът остава незнаен.

Информацията за към 515 000 „ мощно уязвими “ лица е открадната. Червеният кръст разкри това в сряда в изказване, оповестено на уеб страницата му

. Данните явно са били откраднати от трета страна, швейцарски реализатор, при който МКЧК ги е съхранявал, и няма индикации, че към момента са изтекли или по различен метод са споделени обществено.

МКЧК прикани хакерите да не разгласяват информация, която произлиза от минимум 60 сдружения на Червения кръст и Червения полумесец по целия свят.

Пишейки, че „ офанзива против данните на хора, които липсват, прави тъгите и страданията за фамилиите още по-трудни за понасяне “, организацията прикани хакерите да „ постъпят вярно.

" Не споделяйте, не продавайте, изтичайте и не използвайте по различен метод тези данни ", споделиха от организацията.

„ Тази хакерска атака излага на спомагателен риск уязвимите хора, които към този момент се нуждаят от филантропични услуги “, написа генералният шеф на МКЧК Робърт Мардини.

„ Всички сме ужасени и комплицирани, че тази филантропична информация ще бъде ориентирана и компрометирана ", споделя още той.

Откраднатите данни включват имена, локации, информация за контакт и идентификационни данни, употребявани за достъп до организационни стратегии. Информацията за вход за към 2000 чиновници и доброволци, работещи за Червения кръст, също беше открадната.

Цялата стратегия, наречена Възстановяване на фамилни връзки, която свързва членове на фамилията, които са разграничени от война или естествени бедствия, е спряна заради спирането, породено от хакването.

Превод: СМ

Източник: pogled.info


КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР


PromoMall.bg