Маслото от карамфил е известно със своите анестетични, антимикробни, противогъбични

...
Маслото от карамфил е известно със своите анестетични, антимикробни, противогъбични
Коментари Харесай

Масло от карамфил: 7 ползи за здравето

Маслото от карамфил е известно със своите анестетични, антимикробни, противогъбични и антивирусни свойства. Неговото приложение обезпечава голям брой изгоди за здравето.

Маслото от карамфил се извлича от изсушени цветни пъпки на карамфил. То е богато на растителни съединения, като главното е евгенол. Другите биоактивни съединения са тимол, карвакрол и цинамалдехид. Цветът на карамфиловото масло може да варира от неясно жълт до златисто кафяв. Има лют мирис, сходен на този на карамфила. Маслото от карамфил може да се употребява освен за лекуване на здравословни проблеми, само че и като ароматизатор и овкусител.
Масло от карамфил и изгоди за здравето
Въпреки че маслото от карамфил е известно главно с грижата за зъбите, изгодите му не се лимитират единствено до това. Ето и другите преимущества, които карамфиловото масло може да предложи:
Лекарство при акне
Маслото от карамфил има антимикробни свойства, което го прави дейно против вариантите на пропионибактериите, които могат да причинят акне. Евгенолът в маслото от карамфил има подмладяващи и стимулиращи свойства, които усилват притока на кръв към кожата и я вършат да наподобява сияйна.

 Добави изложение
Ефективно при инфекции с кандида
Карвакролът и евгенолът в карамфиловото масло имат антикандидозен и противогъбичен резултат. Според изследване, оповестено в списанието Oral Microbiology and Immunology, карамфиловото масло може да се употребява за лекуване на кандидоза, породена от гъбички Candida albicans.
Средство за грижа за зъбите
Може би най-известната изгода от маслото от карамфил е облекчаването на зъбобол или болежка във венците. Евгенолът в карамфиловото масло работи като натурален анестетик, когато се ползва локално. И въпреки това масло да не може да излекува първопричината за зъбобола, то може доста да облекчи болката, до момента в който не посетите ортодонт.

Прочетете повече по тематиката:
Подсилва половото предпочитание
Карамфилът се счита за афродизиак, което се отнася и до карамфиловото масло. Капването на 2-3 капки от маслото в топла вода може да помогне за повишение на половото предпочитание и да ускори кръвообращението на половите органи.
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР