Масирани проверки на всички контролни органи тръгват срещу таксиметровите услуги

...
Масирани проверки на всички контролни органи тръгват срещу таксиметровите услуги
Коментари Харесай

Държавна офанзива срещу такситата `Максим`

Масирани инспекции на всички контролни органи потеглят против таксиметровите услуги на мобилното приложение " Максим ".
 Таксиметровите водачи желаят Максим да спре работа допустимо най-скоро
Върховната административна прокуратура е упълномощила на " Автомобилна администрация " инспекция на услугата, която да откри дали се нарушава Законът за автомобилнире транспорти - дали се правят таксиметрови транспорти без разрешителни.

" Максим " е приложение, сходно на неразрешения у нас " Юбер ". И при него клиентът знае авансово какъв брой ще заплати за заложен маршрут. Услугите на компанията през последните месеци се разрастват с помощта на това, че цените, които предлага компанията са доста по-ниски от постоянните цени на такситата.

В инспекцията би трябвало да се включат и Главна дирекция „ Национална полиция “ и на Национална организация за приходите (НАП), като ВАП показва да се сезират и други контролни органи при откриване на нарушавания от тяхна подготвеност.

Прокуратурата оповестява още, че към този момент има санкционирани водачи за нерегламентирани таксиметрови транспорти. Автомобилите, с които са осъществени нарушаванията, са спрени от придвижване за 6 месеца.

Сезирана е и Комисията за защита на конкуренцията, която е образувала произвеждане против " Такси Максим " ЕООД като медиатор сред водачите и клиентите.

Изпълнителният шеф на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ пък е получил напътствие да наложи имуществена глоба и на „ Такси Максим “ ЕООД, позволило визираните нарушавания с изключение на санкциите на физическите лица.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР