Мащабните учения в Далечния изток са пряко свързани със Сирия,

...
Мащабните учения в Далечния изток са пряко свързани със Сирия,
Коментари Харесай

С какво са свързани най-големите руски военни учения?

Мащабните учения в Далечния изток са директно свързани със Сирия, написа " Взгляд ". Електронният вестник подчертава върху " смайващия брой на участниците " - 300 хиляди души. Според Запада с този обсег руснаците желаят да изплашат НАТО, в действителност обаче повода е напълно друга, се споделя в публикацията.
 Русия учения БГНЕС
" Явно е решено да се покажат опциите на въоръжените ни сили в къси периоди да трансферират обилни сили и техника на огромни дистанции ", твърди военният специалист Александър Бартош. По думите му Москва цели оптимално да популяризира в армията си опита от сирийската война - офицерите, служили като инструктори във войските на президента Башар Асад, да споделят знанията си с оптимален брой военни без военен опит.
 Русия учения БГНЕС
Участието на Китай в маневрите не е знак за основаване на боен алианс с Руската федерация, считат военни експерти от КНР, представени от " Инфокс ". Според китайски медии армията на Пекин разчита да получи скъпи умения въз основа на съветския опит от войната в Сирия. Ученията провокираха неодобрение у НАТО и съвсем суматоха в Япония, която има териториални разногласия и с Русия, и с Китай. Освен това Русия организира военно обучение в Средиземноморието по отношение на идно нахлуване в Идлиб, отбелязва съветският новинарски портал.-->
 Русия БГНЕС
Според американския наблюдаващ Себастиан Роблин " Восток 2018 " е сигнален изстрел против водачеството на Съединени американски щати на международната сцена. Русия и Китай обаче си слагат напълно разнообразни цели, по тази причина никоя от двете страни няма да се жертва, с цел да помогне на своя съдружник, акцентира той. Русия желае да резервира преобладаващо състояние по отношение на прилежащите страни в Източна Европа и Централна Азия, а Китай - да затвърди контрола върху Южнокитайско море.

Същевременно Пекин счита да ускори въздействието си върху страните от Централноазиатския район посредством основаване на стопански кулоар.Това може да заплаши обичайното въздействие на Москва в постсъветските територии. Освен това Русия е значим снабдител на оръжия за Индия - главния стратегически противник на китайците.
 Русия БГНЕС
Не е наложително тези несъгласия да провокират военни дейности, само че те демонстрират, че въпреки Китай и Русия да са срещу диктата на Съединени американски щати, двете страни нямат по-значими общи ползи. Затова поканата на Москва към китайските военни да вземат участие в маневрите е опит да се укрепи взаимоотношението сред Русия и Китай във военната сфера, счита аналитикът от Съединени американски щати. 

Ученията " Восток 2017 " няма да попречат на Съединени американски щати да нанесат удар в Сирия, написа " Независимая газета ". Заради маневрите главните стратегически сили на Русия са съсредоточени в Далечния Изток. Междувременно Съединените щати и съдружниците им може тези дни действително да нанесат удар по ползите на Русия в Близкия изток, отбелязва изданието.

На Запад са уверени, че режимът на Башар Асад ще употребява химически оръжия и американската коалиция ще нанесе в отговор още по-мощен удар в Сирия. Чужди медии позволяват, че може да пострада и съветската военна формация в Сирия, което ще изостри още повече връзките сред Съединени американски щати и Руската федерация - даже до действителен боен спор.

Въпросът е по какъв начин Москва може в тази обстановка да отбрани Сирия и да поддържа сирийските войски в плануваната за най-скоро време атака в Идлиб? Събитията и експертните отзиви постановат извода, че военното и политическото управление на Русия ще е способно да извърши тези задания, единствено разполагайки със обилни военни и материални запаси. Военни източници оповестиха, че с цел да поддържа съответна военна активност в Близкия изток, да възпира НАТО по западните си граници и в други райони, в това число Арктика, Русия ще усили през 2019 година разноските за защита. Но не се показва какъв брой тъкмо. А в същото време се изостря икономическата и финансова рецесия във федерацията - обект на западни наказания, акцентира всекидневникът. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР