Мащабни проверки за контрол по опазване на горите и движението

...
Мащабни проверки за контрол по опазване на горите и движението
Коментари Харесай

Хора в зелени дрехи масово тарашат горите, причината е...

Мащабни инспекции за надзор по запазване на горите и придвижването на дървесината у нас се организират в страната, оповестиха от пресслужбата на Министерство на земеделието, храните и горите. Проверките са по две посоки – от 2 дни се правят както сложни инспекции, по този начин и посредством слагането на краткотрайни контролни горски пунктове пред огромните ползватели на дървесина, оповестява bTV.

При тях на входа на огромно преработвателно дружество са арестувани два камиона с софтуерна дървесина без наложителните проследяващи GPS-и.

Заради непокорство на наредбите на горските чиновници от единия водач се е наложила намесата и на полиция. Инцидентът става през нощта на 30 против 31 май.

След инспекцията се оказва, че самата дървесина е с документи и легален генезис.

Камионите обаче са направили над 100 курса без наложителните GPS-и, за което са формирани актове и констативни протоколи.

При комплексните инспекции са инспектирани 45 обекта за рандеман на дървесина – сечища, 74 обекта за преправка на дървесина и 10 транспортни средства.

Съставени са 10 акта и са дадени разпоредби за още 11 акта за определяне на административни нарушавания. За премахване на пропуски са издадени и 30 констативни протокола с съответни наставления.

Най-честите установени нарушавания при инспекциите с изключение на транспорт без наложителните GPS-и и проследяващи устройства на камионите, са още неработещи или ненасочени в вярна посока камери за видеонаблюдение, както и че не са вкарани билетите за постъпилата дървесина.

В инспекциите вземат участие над 120 чиновници от Държавните горски стопанства, Регионалните дирекции по горите и Изпълнителната организация по горите. На 10-те краткотрайни контролни горски пункта са формирани 6 акта и 13 констативни протокола при инспекцията на 278 транспортни средства. Най-много нарушавания са установени в Пловдивско.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР