Мащабна полицейска операция бе проведена на територията на РУ- Елин

...
Мащабна полицейска операция бе проведена на територията на РУ- Елин
Коментари Харесай

Мащабна полицейска операция в Елин Пелин

Мащабна полицейска интервенция бе извършена на територията на РУ- Елин Пелин. На 10 октомври чиновници на престъпна, икономическа, охранителна и пътна полиция в ОДМВР- София и сътрудниците им от РУ- Елин Пелин организираха профилирана полицейска интервенция за противопоставяне на престъпността, запазване на публичния ред и ограничение на пътнотранспортния травматизъм.

Съвместно с представители на Национална агенция за приходите, Българска организация по сигурност на храните, Комисия за отбрана на потребителите и Инспекция по труда са осъществени инспекции на разнородни търговски обекти. Вследствие на установени нарушавания са формирани общо 19 акта. За период от 30 дни от данъчните чиновници са запечатани два обекта: павилион за закуски в региона на автогарата в Елин Пелин и ресторант в с. Байлово.

В първия инспектиран обект контролните органи открили неиздаване на фискален бон и неводене на касова книга, а във втория - наред с установените редица груби нарушавания, били открити и двама чиновници, работещи без трудови контракти. Допълнително, при взаимна инспекция с представители на Регионалната дирекция по горите и " Общински гори " - Елин Пелин, от частен парцел в с. Доганово са конфискувани 1.5 кубика широколистна дървесина без контролна горска марка и документи за генезис.

На притежателя е формиран акт за открито административно нарушаване по Закона за горите. Незаконно добитата дървесина е конфискувана. В хода на интервенцията са арестувани общо 11 души. Установен е и разгласен за търсене 32-годишен мъж от с. Мусачево. По линия " Пътен надзор " полицейските екипи са направили обходи в шест обитаеми места. Проверени са 69 моторни транспортни средства и 78 лица. Съставени са 18 фиша и един акт. 111 са издадените електронни фишове. Благодарение на подхванатите организационни и превантивни ограничения през миналото денонощие няма зародило пътнотранспортно произшествие с потърпевши на цялата територия на ОДМВР- София. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР