Мащабна операция срещу лихварството в един от видинските квартали. При

...
Мащабна операция срещу лихварството в един от видинските квартали. При
Коментари Харесай

Мащабна акция срещу лихварите във Видинско, атакуваха ли ГДБОП и грешен адрес

Мащабна интервенция против лихварството в един от видинските квартали. При акцията има и арестувани. Местни хора настояват, че чиновниците на ГДБОП са нахлули и на неверен адрес. От Министерство на вътрешните работи отхвърлят и разясняват, че адресът е точният, а в имота има няколко противозаконни къщи, заяви.

Акцията в ромския квартал на Видин „ Нов път “ e почнала още по мрачно. Според хората една от къщите е тествана по простъпка.

„ Не е обикновено да объркат къщата. В нея не живее никого. Повече от 5-6 години хората са в Германия ”, изясни Краси Пенев.

Погрешка са създали това. Аз и не разбрах за какво влизат. Казаха ми да влизам вътре и да не приказвам доста ”, описа Славка Игнатова.

От прокуратурата отхвърлиха да има комплициран адрес , само че по неофициална информация полицията ще подмени с нова разрушената врата.

На различен адрес са задържани трима души. „ Беше смут. Счупиха вратата, не са пристигнали като хората, а измежду нощите. И са ни травмирали децата ”, оплака се Силвия Цветанова - близка на един от арестуваните.

Според първичната информация участниците в лихварската група са давали заеми на поданици на квартала и на малолетни деца . При следствието е открито, че са употребявали принуждение, с цел да си върнат парите.

„ Някой нещо им е споделил, че ние сме били незаконна група. Каква група? Аз работя 15 години в Гърция ”, добави Цветанова.

Разпитите на арестуваните и очевидци не престават.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР