Мащабен ремонт на детското отделение в Силистра обедини усилията на

...
Мащабен ремонт на детското отделение в Силистра обедини усилията на
Коментари Харесай

Преобразиха Детското отделение на болницата в Силистра

Мащабен ремонт на детското поделение в Силистра сплоти напъните на управлението на болничното заведение, Фондация „ За положителното " и доста доброволци. А задачата - детско поделение на в действителност европейско равнище и с грижа за дребните пациенти от най-различни възрасти.

Решението на управлението на регионалната болница в Силистра да направи цялостно обновяване на педиатричното поделение е подбудено от обстоятелството, че последният му ремонт е от преди 22 години.

„ Абсолютно всичко е актуализирано, всеки квадратен сантиметър безусловно, общо към 500 квадратни метра е цялата повърхност на отделението като от стенни облицовки, обшивки с медицински винил, тавани, чисто нови мебели, чисто нова ВиК система, пожарно уведомяване, парна апаратура ", изясни шефът на МБАЛ-Силистра доктор Васил Славов.

Няма нищо инцидентно в общата идея на обновлението, както и в рисунките и избора на цветове, твърди дизайнерът на плана.

„ Не знам дали сте забелязали, че на плана стаите са разграничени по възрасти, надлежно и рисунките са подчинени на това. Част от стаите са за по-малка възрастова група - от 3 до 4, другите са за юноши и няколко стаи за майки кърмачки ", добави архитектът и дизайнер на плана Магдалена Славова.

Работата по плана притегля и доста доброволци от страната, както и локални. Една от тях е художничката от крайдунавския град Елена Маркарян.

„ На драго сърце взех решение да се включа в тяхната самодейност, а по този начин също и да покажа на моята дъщеричка. Включих дружно с моите деца, хубаво е, че и те помогнаха, с цел да може престоят на други дечица им по-хубав, по-цветен, по-приказен и по-бързо да оздравеят ", съобщи тя.

„ Най-ценното е, че успяхме дружно с управлението на болничното заведение и прелестните дами от фондация " За положителното ", с техния план " Светулка ", да създадем едни условия които дават отговор на актуалните условия за лекуване на децата ", сподели завеждащият Детско поделение в болничното заведение доктор Ирина Чумплиева.

На фона на хубавите вести от силистренското детско поделение все по-отчетливо се откроява казусът с дефицита на фрагменти.

„ При нас главно търсим специализанти по детски заболявания, които да обезпечат бъдещето на детското опазване на здравето, уповавам се доста скоро да почне специализант, само че имаме потребност от няколко ", съобщи доктор Васил Славов.

Предвидено е откриването на напълно преустроено и актуализирано детско поделение да бъде на 15 август.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР