Мащабен протест блокира Пловдив тази вечер. Палатков лагер изникна на

...
Мащабен протест блокира Пловдив тази вечер. Палатков лагер изникна на
Коментари Харесай

Ден 29: Палатков лагер блокира централно кръстовище и в Пловдив


Мащабен митинг блокира Пловдив довечера. Палатков лагер изникна на едно от централните кръстовища в града като част от блокадите в София, Варна и край Стара Загора. Имаше и спиране за малко на придвижването по пътя София-Варна.

В късния следобяд протестиращите блокираха пътния възел " Абланица " на пътя Варна – София. Един от уредниците на митинга Ивайло Георгиев разяснява, че митингът не е особено проведен.

На митинга в Пловдив, който бе най-многоброен от началото на демонстрациите, участва през днешния ден и един от „ Отровното трио “ – Велислав Минеков. Шествие, което стартира от пл. „ Съединение “, мина още веднъж през съществени булеварди и улици на града. (

И сега е блокирано кръстовището сред булевардите „ Шести септември “ и „ Цар Освободител “. Там се появиха и седем палатки.

Оказа се, че в деня на огромния митинг в Пловдив е и водачът на „ Демократична България “ Христо Иванов. Преди това деятели на " Демократична България " откриха в града изложбата " Мръсните облекла на простора ". С нея те стимулират настояването си за оставка на Бойко Борисов и неговия кабинет.

В София протестиращите започнаха демонстрацията си с микс от рок музика и български национални песни. На площад " Независимост " уредниците разпънаха транспарант с надпис " Съединението прави силата ". Имаше апели за обединяване на всички протестиращи да основат политическа групировка с нови и почетни хора. От площада полетяха седем бели гълъба като знак на обединяването и успеха, предава БНР.

“Гражданските митинги и блокадите на основни кръстовища няма да приключат, дори и министър председателят Бойко Борисов да се отдръпна. Обществената сила ще се насочи към правосъдните покои в страната за оставка да подаде и основният прокурор Иван Гешев, а задачата по-късно ще бъде цялостна смяна на системата за да се почисти от " гешевщината ", сподели адв. Николай Хаджигенов пред БиТиВи.

Продължава блокадата в палатковите лагери при Орлов мост и Софийския университет " Свети Климент Охридски ".

Normal021falsefalsefalseBGX-NONEX-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name: " Нормална таблица " ; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent: " " ; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:10.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:115%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family: " Calibri ", " sans-serif " ; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-bidi-font-family: " Times New Roman " ; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;}
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР