Maserati върна GranTurismo в своето портфолио, но с изцяло ново

...
Maserati върна GranTurismo в своето портфолио, но с изцяло ново
Коментари Харесай

Първото електрическо Maserati дебютира заедно с бензиновия си брат

Maserati върна GranTurismo в своето портфолио, само че с напълно ново задвижване. Промененото GT е първият електрически модел на марката и демонстрира еволюцията в дизайна, технологиите и системите, които италианският производител предлага, а също по този начин дава началото на едно електрическо бъдеще за Maserati. За тези, които желаят да останат в предишното още малко, обаче, италианците оферират и GranTurismo с бензинов мотор, заимстван от хиперкара MC20.



Връщайки се още веднъж на електрическия модел, той разчита на три електромотора, един отрпед и два откъм гърба, които могат да доставят до 750 конски сили пикова мощ и до 1350 нютон метра. Те се зареждат от 800-волтова архитектура и 92.5кВч батерия завършена в буквата “T ”, която е ситуирана в центъра на колата. Електрическият модел може да се похвали и с най-бърз спринт до 100км/ч за единствено 2.7 секунди.



Оставяйки електрическата трансформация Folgore на страна, GranTurismo се предлага още с 3.0-литров бензинов V6 мотор с мощ от 489 конски сили или 550 конски сили и въртящ миг от 600 или 650 нютон метра. В взаимозависимост от това на кой от двата мотора се спрете във версиите Modena и Trofeo, колата може да форсира до 100км/ч за 3.9 секунди или 3.5 секунди. Максималната скорост е 302км/ч при бензиновите версии и 320км/ч при електрическата.



Новостите в дизайна включват ободряване на формите и светлините в предната и задната част. Дръжките на вратите също са изменени за по-добра аеродинамика. Единствените разлики, които можем да открием при бензиновата и електрическата версия са в неналичието на ауспуси в задната част, както и другите цветове на лайстните и емблемите.



От Maserati споделят, че с изключение на визията, архитектурата на колата също е изменена, с цел да бъде приспособена към двете задвижвания. И двата модела употребяват главно алуминий за своята структура, като това оказва помощ и за ниското тегло от 1795 кг за стандартния модел и 2260 кг за електрическия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР