Масачузетският технологичен институт и Харвардският университет заемат първото място в

...
Масачузетският технологичен институт и Харвардският университет заемат първото място в
Коментари Харесай

Наредиха топ университетите в света, Софийският е на 551-о място

Масачузетският софтуерен институт и Харвардският университет заемат първото място в тазгодишната ранглиста на международните университети, направена от профилирания в региона на висшето обучение проучвателен институт " Куакуарели Симъндс ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Двете американски висши образователни заведения са избрани като най-силно представящите се университети, нареждайки се отпред в 12 специалности. Класацията на " Куакуарели Симъндс " дава самостоятелен относителен разбор за представянето на 13 883 академични стратегии в 1440 университета, включващи 51 университетски дисциплини и 5 необятни факултетски области.

В 11-ото издание на класацията Софийският университет " Св. Климент Охридски " е на 551-о място, а Медицинският университет-София се подрежда на 601-а позиция. И двата български университета са отбелязали прогрес спрямо предходната година, когато бяха сложени надлежно на 600 и 650 място. Русия и Китай са отчели своите най-хубави представяния до момента. Рекорден брой стратегии от китайския бранш на висшето обучение са класирани измежду първите 50, а от съветския бранш рекорден брой департаменти са се наредили на първите 20 места.

Висшето обучение във Англия продължава да поддържа мощни позиции - 13 от 51 листата по специалности се оглавяват от английски университети, като Оксфордският университет е отпред на пет от тези 13. Швейцарският федерален софтуерен институт в Цюрих заема първо място измежду университетите от континентална Европа, а висшето обучение в Швейцария се подрежда на трета позиция в света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР