Мартина Навратилова зарадва почитателите на тениса с чудесни новини за

...
Мартина Навратилова зарадва почитателите на тениса с чудесни новини за
Коментари Харесай

Мартина Навратилова обяви, че е излекувана


Мартина Навратилова зарадва феновете на тениса с чудесни вести за здравословното си положение. Носителката на 18 трофеи от Големия шлем, която през декември бе диагностицирана с рак на гърлото и гърдата, показа, че към този момент е в ремисия и краят на лекуването ѝ е напълно близо.

„ Лекарите настояват, че раковите формирания са унищожени и на процедура към този момент съм здрава. През идващите две седмици ще мина през още няколко химиотерапии, с цел да сме изцяло сигурни, че всичко е наред, и това би трябвало да е краят “ – сподели рекордьорката по трофеи от Уимбъдлън в изявление за Пиърс Морган по Talk TV.

Навратилова разкри още, че с нейната брачна половинка Юлия Лемигова са възнамерявали да осиновят дете, само че са били принудени да отсрочат тези свои проекти поради здравословните проблеми на някогашната №1.

„ След диагнозата бях в положение на цялостна суматоха в продължение на 3 дни. Мислех, че няма да доживея идната Коледа. Започнах да сформирам лист с неща, които да направя, преди да умра. Сега може да звучи неуместно и незадълбочено, само че си помислих „ Коя спортна кола бих желала да покарам, в случай че ми остава година живот? “.

Това е вторият случай, в който Навратилова съумява да се пребори с рак на гърдата, откакто го направи и през 2010 година В изявлението тя показа, че актуалните ѝ проблеми са почнали малко след Финалите във Форт Уърт.

„ Забелязах, че левият ми лимфен възел и издут. Помислих, че може да е поради имунизацията против херпес зостер, която си бях сложила седмица по-рано. След това обаче подутината не спадна в продължение на няколко седмици и взех решение да отида на доктор “.

Навратилова е безапелационна, че множеството химиотерапии и лъчетерапии са най-трудното нещо, през което ѝ се е налагало да премине.

„ Беше доста мъчно, тъй като през първата седмица трябваше да минавам и двете лечения. Постоянно се усещах зле и не знаех на коя от тях се дължи това. Усетих отрицателните резултати от лъчетерапията на третата седмица, когато започнах да изпитвам болки в устата и гърлото. Всичко беше подуто и ме болеше, а също така лъчетерапията прави усетът на слюнката ти доста чудноват и не усещаш усета на храната. Химиотерапията прави същото с гърлото, само че също така го изсушава. Понасяш удари от всички страни и мисля, че лекарите можеха да ме приготвят по-добре за това и да ме уведомят по-подробно какво иска ми се наложи да изтърпя “ – сподели още четирикратната шампионка на US Open.
Tenniskafe.com · Подкастът Tennis Cafe: Кой ще спре Алкарас?
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР