Мартина Навратилова отново пребори рака. Най-титулувана тенисистка в историята беше

...
Мартина Навратилова отново пребори рака. Най-титулувана тенисистка в историята беше
Коментари Харесай

Най-важната победа е налице: Мартина Навратилова се пребори отново успешно с рака!

Мартина Навратилова още веднъж пребори рака. Най-титулувана тенисистка в историята беше диагностицирана при започване на годината с рак на гърлото и рак на гърдата, само че лекарите са разкрили подлите заболявания още в техния начален етап и 59-кратната шампионка от Шлема е била излекувана сполучливо. Припомняме ви, че именитата тенисистка мина победоносно през същата борба преди 13 години, когато за пръв път имаше рак на гърдата, само че за момента здравето на Мартина наподобява назад в норма, което тя сама разкри в изявление пред известния английски публицист Пиърс Морган:

" Доколкото ми е известно от лекарите, то към този момент мога да кажа, че нямам рак. Прекарах три дни, мислейки си, че няма да мога да ознаменувам идната Коледа и в главата си започнах да мисля за неща, които желая да направя пред да умра. Знам какъв брой примитивно звучи, само че фактически си помислих каква ужасно кола бих желала да си взема да покарам, в случай че ми остава единствено към една година живот.

Миналият ноември забелязах, че левият ми лимфен възел е издут и взех решение, че това е обвързвано с имунизацията срещу херпес зостер, която ми направиха предходната седмица. Състоянието ми обаче продължи да не се усъвършенства през идващите дни съм признателна, че реагирах на момента и незабавно отидох да се прегледам. Беше тежък интервал, само че мога да кажа, че към този момент химиотерапията е зад тила ми. Към момента съм спряла всевъзможни лекарства и само ми следва да мина през двуседмична лъчетерапия на гърдите си, което е напълно превантивна мярка " - показа Навратилова.

Such wonderful news from my dear friend, ⁦⁩.

We are so happy for you!
— Billie Jean King (@BillieJeanKing)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР