Мартин Чой отново зарадва българските фенове с отличното си представяне

...
Мартин Чой отново зарадва българските фенове с отличното си представяне
Коментари Харесай

Тимът на Мартин Чой завърши седми в 8-те часа на Ошерслебен

Мартин Чой още веднъж зарадва българските почитатели с отличното си показване в последния кръг от Световния шампионат по устойчивост. Осем-часовото съревнование, което се организира през уикенда на писта " Ошерслебен " в Германия, мина с доста страсти и не малко изненади.

Мартин и тимът му " Exteria EKO Racing Team " съумяха да завършат на 7-ма позиция в своя клас, откакто потеглиха от 32-рото място на стартовата решетка. По-слабото им показване по време на квалификациите се дължеше на ограничаването в броя гуми, които всеки тим има право да употребява. В желанието си да запазят колкото се може повече гуми за самата конкуренция, Мартин и съотборниците му караха със остарели, износени гуми и това им коства старта от челните позиции.

Нашият водач и съотборниците му, обаче, бързо съумяха да компенсират и да наваксат до 20-а позиция в общото класиране и 10-а в своя клас. Те се сменяха на стинтове с дълготрайност от 1:05 ч., което е много повече спрямо предходните им надпревари, само че разреждането на промените беше част от тактиката им да спестят време.

Мартин и тимът му се закрепиха на 10-а позиция съвсем до края на надпреварата. За злощастие, 40 минути преди финала единият съотборник на Чой претърпя злополука и се наложи моторът да влезе в бокса. Това даде късмет на техниците на отбора също да покажат на какво са способни. След броени минути моторът още веднъж беше на пистата, изоставайки единствено с една позиция (11). По всичко изглеждаше, че това ще е позицията, на която ще завършат, само че 20 минути преди края няколко състезатели от съперници тимове също катастрофираха и отстъпиха местата си. В последна сметка, „ Exteria EKO Racing Team “ мина финалната линия на 7-мо място в клас Суперщок, повтаряйки триумфа си от третия кръг на Световното по устойчивост, който се организира на " СловакияРинг ".

Само след няколко дни Мартин Чой още веднъж ще показва своята класа по време на 5-и и 6-и кръг от BMU Европейски шампионат по мотоциклетизъм, който ще се организира на писта " Долна Митрополия ". За момента той води в генералното класиране с 13 точки пред румънеца Роберт Мурешан.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР