Мартеници за целия персонал на Клиниката по педиатрия и генетични

...
Мартеници за целия персонал на Клиниката по педиатрия и генетични
Коментари Харесай

Малки пациенти изработиха мартеници за персонала на Клиниката по педиатрия в УМБАЛ "Свети Георги"

Мартеници за целия личен състав на Клиниката по педиатрия и генетични болести в УМБАЛ „ Свети Георги “ създадоха дребните пациенти от 7-те отделения. Техният артистичен гений бе предизвикан от следващата работилница „ Сръчковци “, проведена при започване на м. февруари от Сдружение „ Образование и здраве “, оповестяват уредниците.

Сдружението работи в клиниката от март 2017 година Екип от доброволци и квалифицирани учители с опит в образованието на приети в болница деца организират ежедневни просветителни и занимателни действия с децата пациенти.





В дните до 1 март малчуганите в клиниката се срещнаха с античната българска традиция за закичване с мартеници, която е и една от най-старите в българския национален календар. Вълната беше главния креативен материал, а всяко дете имаше опция да създаде обичайните Пижо и Пенда, хурка с вълна и вретено, и даже мартеница по личен модел.





Над 50 дребни пациенти се включиха в изработването на мартеници. С тях децата ще зарадват лекарите и личния състав в клиниката, които всекидневно се грижат за тяхното здраве. Подготвили са мартеници и за всички деца, които не съумяха да се включат в работилниците, само че на 1 март ще бъдат в клиниката.

В ежедневната си активност екипът на Сдружение „ Образование и здраве “ се старае както да оказва помощ с наваксването на образователния материал, по този начин и да съхранява и възпитава у децата българския дух и обичаи. В тази връзка постоянно се провеждат разнообразни креативен работилници. „ Нашата цел е възстановяване на обществената акомодация на деца по време на дейното и на поддържащото им лекуване, споделиха Златина Стайкова, Радослава Станчева и Йордана Вакрилова от Сдружение „ Образование и здраве “. Те обясниха, че подкрепят оздравителния развой на приетите в болница деца посредством разнообразни занимания.





„ Поддържаме чувството у детето за пълноценност на личността и волята му за деен живот, отвличаме децата от мисълта за заболяването. Вярваме, че педагогът би трябвало да бъде част от оздравителния развой на приетите в болница деца, споделиха Златина и Радослава.









Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР